Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vitaminele și suplimentele alimentare îți pot afecta grav sănătatea! Află care sunt cele mai periculoase

medicamente
Un studiu realizat recent arata insa contrariul, iar medicii atrag atentia ca in combinatie cu alte medicamente sau administrate fara prescriptie medicala suplimentele alimentare pot duce la afectiuni grave.
Iata care sunt cele mai periculoase suplimente alimentare si de ce nu este bine sa le iei niciodata fara sa ceri sfatul medicului: 

1. Multivitaminele

Multivitaminele contin o multime de ingrediente, de aceea multe dintre brandurile de specialitate ofera informatii si consultatii inainte de administrarea lor. Cu cat suplimentele alimentare contin mai multe elemente nutritive, cu atat exista sanse mari ca unele ingrediente sa interactioneze cu alte medicamente pe care le iei, spun specialistii. Asadar, mare atentie la administrarea lor. 

In plus, in mai mult de 25 la suta din cazuri, nivelurile de vitamine si minerale de pe etichetele suplimentelor nu se potrivesc cu doza reala, a demonstrat un studiu realizat in 2011 de compania ConsumerLab. Acest lucru inseamna ca multivitaminele ar putea sa nu fie potrivite in anumite combinatii si pot fi chiar o amenintare pentru sanatate in doze mari. 

2. Sunatoarea 

Desi promite sa lupte impotriva depresiei si ajuta la pierderea in greutate, ceaiul de sunatoare poate avea consecinte grave in combinatii cu medicamente pentru cancer, boli de inima sau alergii. De asemenea, sunatoarea poate reduce efectul anticonceptionalelor. Un studiu recent a aratat ca 300 de miligrame de sunatoare consumate de trei ori pe zi, adica doza recomandata pentru combatarea depresiei, poate modifica chimic efectul contraceptivelor, de aceea se cere protectie suplimentara in acest caz. 

3. Vitamina B si statinele 

Vitamina B este folosita ca un remediu natural pentru aproape orice afectiune, de la acnee pana la diabet. Aceasta poate afecta insa musculatura, daca este administrata in combinatie cu statine, medicamente care ajuta la scaderea colesterolului rau. 

Atat vitamina B, cat si statinele slabesc muschii, de aceea in timpul administrarii pot aparea crampe sau dureri. Administrate impreuna, aceste medicamente pot avea un efect secundar si mai grav. Potrivit unei cercetari, un sfert dintre persoanele care iau statine si vitamina B prezinta reactii adverse, inclusiv eruptii cutanate, indigestie si probleme musculare. 

4. Decongestionantele

Decongestionantele, in special cele care contin pseudoefedrina, iti desfunda nasul, insa pot duce la subtierea vaselor de sange. 
Administrate pe termen indelungat, aceste medicamente pot duce la cresterea tensiunii arteriale si pot avea consecinte grave asupra sanatatii. 

5. Uleiul de peste

Suplimentele de omega 3 sunt laudate pentru beneficiile pe care le au ele asupra inimii, insa specialistii sustin ca acestea pot subtia vasele de sange. Desi nu este o reactie adversa majora, acest lucru poate duce la sangerare excesiva. Preluare: Ele.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.