Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut prima carte pentru copii scrisă de un Papă

A apărut prima carte pentru copii scrisă de un Papă.  În fiecare zi, la Vatican, mii de scrisori, desene și mesaje de la copii sosesc pe mesa de corespondență din biroul Papei. Toate sunt citite, arhivate, chiar și cel mai mic bilet primit în timp ce trece cu papamobilul.

Concetta, Mauro, Luzia, Alessandro, Manuela, ... Marinella din Italia, Spania și din alte părți ale lumii i-au scris papei să-i spună o poveste, o poezie, să pună întrebări, să-i transmită un desen frumos sau doar să-i spună "te iubim". Acest lucru durează de la începutul pontificatului său, iar o parte din scrisorile copiilor au apărut deja sub titlul "Scrisorele către Papa Francisc", publicată de Editura Gallucci de către vaticanista Alessandra Buzzetti (TG5). Însă, la toate acestea, Papa a decis să răspundă prin publicarea unei cărți care va deveni prima carte pentru copii scrisă de un papă.

Publicarea cărții va fi încredințată unui editor iezuit de la Chicago, Loyola Press, care va publica volumul în limba engleză și spaniolă până în martie 2016, precum și altor edituri din alte șapte țări, cum ar fi Italia, Spania, Mexic, Polonia, Indonezia, Filipine și India. Titlu cărții: Dragă Papa Francisc: Papa răspunde scrisorilor primite de la copiii din întreaga lume.

Scrisorile acestor copii – din aproape 260 de țări, inclusiv treizeci din Siria, China, Kenya ... - abordează mai multe subiecte fierbinți, cum ar fi ecologia, familia, sau întrebări despre viața de după moarte, spre surprinderea unuia dintre editorii proiectului, Tom McGrath, care nu se aștepta ca astfel de preocupări să-i treacă prin capul unui copil: "Ei nu au ezitat să spună direct ceea ce au avut în minte. Îi preocupă ecologia, motivul pentru care este război în lume și de ce sunt oameni săraci? Copiii mici au probleme mari", spune acesta.

Profitul pentru drepturile de autor a acestei cărți vor fi direcționate către structura "Copii Papei", a clinicii Sfânta Marta. Această structură oferă în fiecare zi ospitalitate și asistență la peste 500 de copii care sunt în nevoie și familiilor acestora, anunţă ecommunio.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.