Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adelin Petrișor primește ajutor de la CNA în conflictul cu Stelian Tănase

CNA

Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), spune că, la SRTv, "cenzura continuă", precizând că a sesizat CNA privind faptul că o ştire a jurnalistului TVR Adelin Petrişor nu ar mai fi fost difuzată ca urmare a intervenţiei lui Stelian Tănase, şeful Televiziunii Române.

Citește și: VIDEO. Scandal si cenzura la TVR. Vezi ce stire a interzis Stelian Tanase

"La TVR, cenzura continuă. Stelian Tănase nu înţelege că TVR nu este grădina proprie de zarzavat, prin urmare, comportamentul ?de cizme? nu este potrivit. Am sesizat CNA în legătură cu situaţia expusă de Adelin Petrişor", a anunţat Valentin Jucan, vineri, pe pagina sa de Facebook.

El a ataşat şi sesizarea sa în acest caz. "În data de 30 iulie, a.c., la postul public TVR, a fost difuzată o ştire în legătură cu protestele angajatilor TVR cauzate de situaţia financiară a instituţiei. Reportajul în cauză a fost realizat de domnul Adelin Petrişor. În conformitate cu ceea ce susţine public domnul Petrişor, ştirea a fost cenzurată de preşedintele-director general al TVR, Stelian Tănase, fiind oprită de la difuzarea în buletinele de ştiri de la orele 18 şi 20", spune Valentin Jucan în sesizare.

Potrivit lui Valentin Jucan, Legea audiovizualului prevede faptul că "Sunt interzise ingerinţe de orice fel în conţinutul, forma sau modalităţile de prezentare a elementelor serviciilor media audiovizuale, din partea autorităţilor publice sau a oricăror persoane fizice sau juridice, române ori străine".

De asemenea, Valentin Jucan spune că Legea 41/1994 prevede că "Autonomia şi independenţa editorială a serviciilor publice de radiodifuziune şi televiziune sunt garantate prin lege, iar programele acestora sunt ocrotite de orice ingerinţe ale autorităţilor publice, precum şi de influenţele oricăror partide, formaţiuni social-politice, sindicale, organisme comerciale şi economice sau grupuri de presiune".

Valentin Jucan mai afirmă că a sesizat CNA în baza acestor prevederi, dar şi a rolului Consiliului de "garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale".

În sesizarea sa, Jucan solicită CNA atât analizarea acestei situaţii, cât şi trimiterea unui raport către Comisiile pentru cultură din Senat şi Camera Deputaţilor.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.