Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adevărata situație a negocierilor pentru postul de selecționer: Cine poartă discuțiile cu pretendenții

www.sptfm.ro
Andrei Vochin Răzvan Burleanu

În urmă cu mai mult de un an, FRF îl alegea pe Christoph Daum drept selecţioner al echipei naţionale a României. În ciuda aşteptărilor mari de la un antrenor cu nume, campania de calificare la CM 2018 a fost un dezastru, iar acum se caută un nou "principal".

Antrenorul pe care şi-l doreşte cel mai mult conducerea de la Casa Fotbalului este Dan Petrescu. Despre care preşedintele Iuliu Mureşan s-a grăbit să anunţe că "rămâne la CFR pentru că aici s-a simţit cel mai bine şi pentru că noi i-am rezolvat toate dorinţele". Numai că "Bursucul" încă nu a trimis la Bucureşti un răspuns clar, nici da, nici ba.

Aseară, târziu, la Cluj era programată o şedinţă de urgenţă a ceferiştilor, la finalul căreia trebuia să se ajungă la o concluzie. Numai că deocamdată lucrurile nu s-au clarificat, iar termenul limită impus de FRF este ziua de azi, anunță Digisport,ro.

Citește și: Simona Halep a făcut SENZAȚIE la ambasada Chinei: Gest impresionant făcut de românii care așteptau vize - FOTO

Alt lucru cert este acela că dacă anul trecut Andrei Vochin a fost cel care s-a ocupat de alegerea unui grup restrâns de antrenori străini cu care să se discute preluarea României, de data această Răzvan Burleanu şi Mihai Stoichiţă sunt cei care poartă direct negocierile. Surprinzător, nu se merge pe mai multe piste în paralel. Doar dacă Petrescu va decide să refuze, Burleanu şi preşedintele Comisiei Tehnice vor discuta cu Gheorghe Hagi, al doilea pe lista avansată de Comisa Tehnică. Dacă Hagi va dori să discute. Numai că declaraţiile oferite de "Rege" în ultima perioadă anticipează un refuz al preluării echipei naţionale. Abia apoi se va aborda şi varianta Cosmin Contra, dinspre care însă există disponibilitate totală.

Avansat ca având şanse mari să-i preia pe "tricolori", Mircea Rednic e foarte departe de momentul startului unor negocieri cu FRF. Pentru că nu se merge pe mai multe variante în paralel, este foarte posibil ca numirea noului selecţioner să nu fie făcută în această săptămână. Iar telegramele de convocare pentru partidele cu Kazahstan, 5 octombrie, şi Danemarca, 8 octombrie, să fie făcute de unul dintre secunzi, Ionuţ Badea sau Rudi Verkempinck.

Sigur este ca până vinerea viitoare, pe 22 septemrbie, trebuie să se lămurească atât rezilierea contractului lui Daum, cât şi numirea noului selecţioner. Iar documentele să fie suspuse aprobării în Comitetul Executiv din ziua respectivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.