Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afaceri și conexiunile DUBIOASE ale fostului sef SRI arestat în Dosarul Black Cube

revista22.ro
daniel dragomir

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, care ar fi oferit israelienilor de la Black Cube suma de 900.000 euro pentru spionarea și hărțuirea Codruței Kovesi, a avut de-a lungul timpului relații de afaceri, direct sau indirect, cu mai multe personaje influente, dar și controversate. Unul dintre acestea este Ovidiu Puțura, fost judecător și secretar de stat în Guvernul Ponta, trimis în judecată în aprilie 2015.

De asemenea, acum 5 luni, fostul SRI-ist a majorat capitalul social al uneia din firmele sale cu obligațiuni emise de Casa Regală a României, în valoare de 17 milioane de euro. Nu în ultimul rând, în 2013, Dragomir a cumpărat o companie fondată de la niște publicitari care au beneficiat de sume uriașe de bani de la MDRT în mandatul Elenei Udrea, informează jurnaliștii de la România Curată.

Reacția Valentinei Pelinel, după ce Boureanu și-a bătut fiica

Firma Peer House Communication SRL, specializată în activități de consultanță în domeniul relațiilor publice și al comunicării, a fost construită de fostul șef în cadrul Direcției Generale de Prevenire și Combatere a Terorismului a SRI pe scheletul unei alte firme, Daiman Media SRL.

La început, în februarie 2013, Daniel Dragomir era unic asociat, însă din 2015 Daniel Dragomir și-a cedat cele 50% pe care le deținea împreună cu soția lui (ex-subofițer SRI) în firma Peer House Consulting SRL, către Alina Ofelia Puțura, reprezentată în societate prin soțul ei, Ovidiu Puțura.

În septembrie 2015, Daniel Dragomir își cesionează acțiunile Ofeliei Alina Puțura, soția lui Ovidiu Puțura, fost judecător și secretar de stat în Ministerul Justiției, trimis cu câteva luni înainte în judecată, de procurorii DNA, pentru dare de mită și trafic de influență.

La câteva luni după ce Ofelia Alina Puțura ajunge să dețină 50% din acțiunile Peer House Communication SRL, în aprilie 2016 mai precis, societatea și-a majorat capitalul social, prin intermediul unor cupoane emise în 1931 de către Regatul României, garantate de statul român și aflate la purtător. Este vorba de 17 cupoane estimate la 77.206.020 lei, conform evaluării făcute în aprilie 2016 de expertul autorizat Gheorghe Vișoiu. Este vorba de același Gheorghe Vișoiu trimis în judecată în aprilie 2015 în dosarul ANRP în care sunt implicați și fostul șef al Agenției Naționale de Integritate Horia Georgescu și ex-deputații Theodor Niculescu și Marko Attila.

De asemenea, la începutul anului 2013, ofițerul SRI a cumpărat participația majoritară din firma Daiman Public Relations SRL (fostă Premiere Grup SRL, fostă BT Events & Production SRL). În 2013 Daniel Dragomir ajunsese să dețină 84% din firmă.

Victor Ponta vorbeşte despre PRU: AVERTISMENTUL transmis lui Bogdan Diaconu

Firma Media Investment Communication SRL a beneficiat de o serie de contracte foarte bănoase din partea MT și MDRT în mandatele Elenei Udrea: 421.240 lei (4 martie 2009 din partea Ministerului Turismului), 8,52 milioane de lei (în 2011 din partea MRDRT), respectiv 4 milioane euro (în 26 aprilie 2011 din partea MDRT). Aceste contracte au vizat promovarea imaginii turistice a României, inclusiv prin popularizarea celebrului slogan „Exploraţi Grădina Carpaţilor”.

Între asociații firmelor Media Investment Communication SRL  și BT Events & Production SRL (preluată în 2013 de SRI-istul Daniel Dragomir), s-a numărat în trecut și Flash Investiții SA, unde până în 2009 acționar a fost și Rareș Constantin Dan, fiul generalului SRI Gheorghe Dan.

Generalul Gheorghe Dan, după ce a fost ex-director adjunct la SIE, adjunct la USLA, SRI, SIPA şi 0962 (fosta 0215), s-a retras în funcția de director general al NIRO Impex 95. Firma NIRO Impex 95 s-a asociat în 2006 cu Elena Udrea și Dorin Cocoș în New Global Investments SRL.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.