Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ la frontieră: Un tunisian suspectat de terorism, REŢINUT

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Angajaţi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate de la Chişinău (SIS), în comun cu Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră au reţinut luni, la vama Sculeni, între Republica Moldova şi România, un bărbat de 33 de ani, originar din Tunisia, suspectat de conexiuni cu filiere jihadiste internaţionale, relatează portalul Deschide.md

Bărbatul, legitimându-se cu acte de identitate ale unui stat din Uniunea Europeană, dorea să ajungă în regiunea Xinjiang (China), având drept itinerar Republica Moldova - Ucraina - Federaţia Rusă - Kazahstan - China. 

În urma verificărilor, ofiţerii SIS au găsit la acesta o serie de materiale cu caracter extremist islamist. Totodată, în bagajele acestuia au fost descoperite obiecte ce facilitează staţionarea pe timp de noapte în câmpuri deschise şi regiuni forestiere, precum şi parcurgerea pe jos a distanţelor lungi. 

Luând în considerare eventualele riscuri cu caracter terorist şi din raţiuni de securitate, acesta a fost declarat persoană indezirabilă pe o perioadă de 15 ani pe teritoriul Republicii Moldova. 

Bărbatul a fost escortat către statul partener din Uniunea Europeană şi deferit organelor abilitate, în conformitate cu procedurile şi standardele internaţionale, conform autorităţilor moldovene.

Citeşte şi: Agenţia Naţională de Integritate dă lovitura în primării: Aleşi locali, INCOMPATIBILI .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.