Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ teroristă la Paris: Poliţişti împuşcaţi pe Champs-Elysees/ UPDATE

breaking news stiripesurse.ro

Doi poliţişti au fost împuşcaţi joi seara, la Paris, pe bulvardul Champs-Elysees. Potrivit agenţiilor internaţionale de presă, unul dintre cei doi poliţişti a murit.

Șoc pe scena politică din România. Se înființează 'Liga Vestului' ?!

Potrivit unor surse din poliţie, persoana care a deschis focul asupra poliţiştilor a fost ucisă. Autorităţile avertizează cetăţenii să evite zona Champs-Elysees, iar staţiile de metrou din zonă au fost închise.

Atacul armat a avut loc în zona celebrei braserii Fouquet's, în faţa magazinului Yves. Atacatorul ar fi coborât dintr-o maşină cu un Kalashinov.

"Cu puţin înainte de orele 21.00 (19.00 GMT), o maşină s-a oprit în dreptul unui vehicul al poliţiei (...), un bărbat a coborât din maşină, a deschis focul cu o armă automată asupra maşinii de poliţie, a ucis un poliţist şi a încercat să fugă căutând să ia ca ţintă alţi poliţişti", a declarat la postul BFM TV purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet. 

"El a reuşit să rănească alţi doi şi a fost împuşcat de forţele de ordine", a adăugat purtătorul de cuvânt, subliniind că aceşti poliţişti au fost "luaţi intenţionat ca ţintă".

Surse din poliţia au catalogat atacul drept unul terorist, însă Ministerul de Interne a transmis că este prea devreme pentru a stabili motivaţia atacatorului. Potrivit altor surse, ar putea fi vorba şi despre un jaf armat. Nu este exclus să existe şi alte atacatori, în afară de cel ucis.

UPDATE 8: Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul armat care a costat viața unui polițist și a rănit altul joi seară pe bulevardul Champs Elysées din Paris, potrivit unui comunicat publicat de organul său de propagandă, Amaq, scrie AFP.

"Autorul atacului de pe Champs Elysées din centrul Parisului este Abu Yussef Belgianul și este unul dintre combatanții (organizației) Stat Islamic", a scris Amaq.

UPDATE 7: Poliţia informează că al doilea poliţist împuşcat nu a murit, în ciuda informaţiilor apărute, dar este rănit grav. Alţi doi ofiţeri sunt răniţi grav.

UPDATE 6: Premierul Bernard Cazeneuve s-a deplasat la Palatul Elysee pentru a i se alătura preşedintelui François Hollande şi a trece în revistă detaliile privind atacul armat.

UPDATE 5: Poliţiştii fac percheziţii acasă la atacator, potrivit unor surse citate de Reuters.

UPDATE 4: Al doilea poliţist împuşcat a murit.

UPDATE 3: Potrivit unor surse din poliţie, citate de Reuters, atacatorul era cunoscut de serviciile de securitate franceze.

UPDATE 2: Preşedintele Hollande convoacă o întâlnire de urgenţă cu responsabili din zona securităţii.

UPDATE 1: Un al doilea schimb de focuri a fost semnalat în zona Champs-Elysees, potrivit Reuters.

Incidentul are loc la doar trei zile înainte de alegerile prezidenţiale din Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.