Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu, despre dezbaterea de la GDS cu Orban și Kovesi: 'Nu sunt de acord cu mersul prin vie sau cu mersul la tăiatul porcului' (VIDEO)

Inquam Photos / Octav Ganea
gorghiu Inquam Photos

Senatoarea Alina Gorghiu, fost preşedinte al PNL, este de părere că prezenţa şefei DNA la o dezbatere politică organizată de Grupul pentru Dialog Social (GDS), alături de oameni politici, nu reprezintă o problemă. Într-un scurt interviu pentru STIRIPESURSE.RO, Gorghiu este de părere că asemenea dezbateri sunt normale, spre deosebire de prezenţa unor lideri din justiţiei alături de lideri politici în vie sau la tăiatul porcului.

Vezi şi: CSM, scut în jurul lui Kovesi: Cererea judecătoarei Gabriela Baltag, respinsă

Reporter: - După dezbaterea de aseară de la GDS, au existat voci care i-au reproşat doamnei Kovesi că a participat la o întâlnire cu caracter politic, alături de oameni politici şi de un inculpat într-un dosar DNA, adică domnul Ludovic Orban, încălcând în acest fel codul deontologic. Cum explicaţi dumneavostră situaţia? E în regulă ce s-a întâmplat.

Alina Gorghiu: - Sunt câteva lucruri pe care vreau să le precizez, pentru că probabil că nu toți sunt atenți la toate detaliile. Vorbim de un om achitat într-o primă instanță.

Reporter:  - Pentru care DNA cere în continuare închisoare.

Alina Gorghiu: - Pentru care DNA face în continuare solicitări, proceduri, e în judecată la instanța de recurs dosarul domnului Orban. Îmi pare rău că nu am ajuns și eu la această dezbatere. Am fost invitată, am avut alt program, regret că nu am ajuns. Nu văd niciun fel de imprudență din partea nimănui că au participat la o dezbatere organizată de un ONG pe niște legi pe care sunt interesați atât liderii de partide politice parlamentare, cât și factori din sistemul judiciar. Imaginați-vă că același lucru se întâmplă astăzi în comisia juridică. Am stat cu toții la masă, indiferent că unii sunt suspecți, inculpați.

Reporter: - Doar că aici e un cadrul instituțional, spre deosebire de evenimentul privat de la GDS.

Alina Gorghiu: - Opinia mea e că orice dezbatere e binevenită și orice cadru care e cât de cât formalizat, iar o dezbatere a unui ONG e un cadrul formalizat, mi se pare sănătoasă. Nu sunt de acord cu mersul prin vie sau cu mersul la tăiatul porcului. Aici da, am o problemă și am spus-o public. Dar vedeți că nu prea se discută de cum a tăiat domnul Dragnea porcul sau domnul Ponta a fost în vița de vie cu factori de decizie din sistemul judiciar, ci văd că marea problemă este că Ludovic Orban și-a spus punctul de vedere în numele grupului parlamentar, în numele partidului său pe niște legi ale justiției, fără să aibă niciun fel de interacțiune cu reprezentantul Parchetului General sau al DNA, care și-a spus și ea, pe bună dreptate, invitată fiind, punctul de vedere pe acest aspect. Deci nu mi se pare că s-a săvârșit niciun fel de imprudență sau vreun lucru care să încurce cu ceva bunul mers în societatea democratică în care trăim.

Reporter: - Pe dumneavostră nu v-au invitat în vie sau la tăiatul porcului? Erați lider al principalului partid de opoziție în perioada respectivă.

Alina Gorghiu: - Uitați-vă că nu. Și mănânc și porc.

Reporter: - Spre deosebire de domnul Ponta.

Alina Gorghiu: - Spre deosebire de mulți alții care găsesc să glumească pe asemenea subiecte, eu nu glumesc.

***

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.