Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu intervine în scandalul Ordonanţei codurilor:'Trântirea din Parlament trebuie amendata'

alina gorghiu

Cele două coduri penale trebuie modificate în sensul deciziilor CCR, a declarat luni copreşedintele PNL Alina Gorghiu, care a subliniat că OUG în domeniu trebuie amendată şi nu respinsă de Parlament.

"Aşteptăm OUG în Parlament, îmi pare rău că nu a fost dezbatere pe ea, pentru că şi eu cred că sunt anumite lucruri care trebuie modificate. Am dat în lucru specialiştilor noştri din interiorul comisiilor juridice această OUG pentru a vedea ce va trebui să modificăm la ea şi cum. Când va ajunge în Parlament vom avea un punct de vedere în acest sens. Este necesară amendarea şi a Codului penal şi a Codului de procedură penală în sensul deciziilor CCR. Trântirea acestei OUG în Parlament doar pentru că aşa vrea domnul Tăriceanu mi se pare contraproductivă, mi se pare infantilă ideea şi refuz să cred că o majoritate parlamentară va accepta această variantă de doi lei şi nu va merge pe varianta amendării OUG şi modificării ei astfel încât să avem un produs final coerent şi ajustat la rigorile deciziilor CCR", a spus Gorghiu, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

 

Ea a arătat că, deşi are majoritate, PSD nu a venit cu o iniţiativă de modificare a celor două coduri.

 

"În general, discursul PNL a fost unul foarte ferm: nu reglementaţi prin OUG mai ales atunci când nu se vede urgenţa. Pe de altă parte, mie mi-ar fi jenă să vorbesc în locul domnilor Dragnea, Tăriceanu, Ponta. Tăriceanu este şeful Senatului, PSD are şeful Camerei, pe domnul Zgonea, domnul Dragnea este şeful partidului care are majoritatea în Parlament. Ponta este acel regretabil prim-ministru, în opinia PSD-iştilor, care nu a fost capabil să genereze acea majoritate în Parlament care să modifice trei ani de zile de când se tot dau pe bandă rulantă deciziile de la CCR care cenzurează anumite articole din Codul penal şi Codul de procedură penală. Nu au reuşit să vină cu o singură iniţiativă legislativă de modificare. (...) Nimeni din acest PSD ipocrit care astăzi vine şi freamătă la o OUG pe această temă nu a venit cu iniţiativa modificării lor în Parlament", a afirmat liderul PNL.

 

Gorghiu l-a criticat pe preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susţinând că acesta a avut ambientul necesar pentru a face modificările la cele două coduri penale.

 

"Eu nu spun că OUG este perfectă, dar teribilismul de copil de clasa a doua al domnului Tăriceanu mă deranjează. Este şeful Senatului. Domnule Tăriceanu nu ai făcut nimic, ai avut tot ambientul necesar gestionării în Parlament a tuturor modificărilor. Eu cred că o poziţie responsabilă este următoarea: vii cu OUG în Parlament, care apropo îşi produce efectele, şi în momentul în care vii cu ea generezi o dezbatere, iei la mână toate deciziile CCR şi vezi ce anume este modificat corect, ce anume trebuie modificat de Parlament, ce anume ar trebui să aibă o altfel de formă în pagină. Lucrurile nu sunt doar în alb şi negru cum le văd domniile lor şi poziţionarea invariabilă 'toţi ce fac alţii este prost', 'tot ce facem noi - adică nimic - este bine' mi se pare păguboasă", a arătat liderul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.