Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadele Franţei şi Germaniei susţin cooperarea industrială între Airbus Helicopters şi IAR

ambasada frantei

Ambasada Franţei şi Ambasada Germaniei în România salută şi susţin cooperarea industrială între Airbus Helicopters şi IAR, a cărei viabilitate a fost reafirmată prin semnarea Acordului General privind cooperarea exclusivă pentru producţia în ţara noastră a elicopterului H215M, se arată într-un comunicat al celor două misiuni diplomatice. "Fondat pe o cooperare care durează de aproximativ 50 de ani între Airbus Helicopters, lider mondial în aeronautică, şi IAR, lider naţional în domeniul aeronauticii, acest Acord întăreşte un parteneriat industrial strategic de viitor. Este o cooperare care reprezintă simbolul unui puternic angajament european al ţărilor noastre - România, Franţa, Germania - în domeniul industriei şi al apărării", a declarat ambasadorul Franţei în România, Francois Saint-Paul.

La rândul său, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, a evidenţiat şansele pe care acest acord le oferă României. "Acest proiect comun româno-franco-german nu deţine doar potenţialul creării, în România, a unor locuri de muncă ultramoderne pentru lucrătorii români, ci oferă, în plus, şi şansa consolidării, la nivel mondial, a renumelui României ca ţară a înaltei tehnologii", a afirmat Cord Meier-Klodt.

Conform comunicatului, acest Acord demonstrează că România împreună cu Franţa şi Germania sunt capabile de excelenţă în domeniul industriei. Fabrica Airbus Helicopters de la Ghimbav, inaugurată în septembrie 2016, în prezenţa preşedintelui Franţei, François Hollande, contribuie la dinamizarea filierei aeronautice, creează locuri de muncă şi implementează proiecte de formare profesională în România, se mai spune în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.