Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Federaţiei Ruse s-a întâlnit cu reprezentanţii Obştei Cazacilor din România

cazaci

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valeri Ivanovici Kuzmin, a făcut marţi o vizită de informare la sediul Obştei Cazacilor din România (OCR), unde s-a întâlnit cu înaltul ataman şi cei şapte atamani ai staniţelor căzăceşti din România. Referitor la întâlnirea pe care reprezentanţii Obştei Cazacilor din România au avut-o cu ambasadorul rus, atamanul staniţei Constanţa, Laurenţiu Gogoi, a declarat pentru Agerpres că diplomatul s-a arătat interesat de activităţile desfăşurate de asociaţie pentru păstrarea şi conservarea tradiţiilor căzăceşti în România.

"Fiind prima vizită a domnului ambasador, acesta a remarcat succesele obţinute de Obştea Cazacilor din România în desfăşurarea activităţii statutare, rolul activ al cazacilor în istoria României, de-a lungul veacurilor până în prezent, precum şi contribuţia pozitivă a acestora la îmbunătăţirea relaţiilor dintre România şi Federaţia Rusă. Acesta ne-a asigurat de tot sprijinul său pentru eforturile OCR de a reînvia tradiţiile istorice ale căzăcimii şi pentru eforturile depuse de noi pentru dezvoltarea economiei, industriei şi a agriculturii în toate regiunile şi ţinuturile locuite de căzăcime în România. La rândul său, în cadrul întâlnirii, consulul general al Federaţiei Ruse în România, Vladimir Borisovici Volkov, a lăudat entuziasmul cu care membrii OCR au identificat îngrijit şi sfinţit, în satul Rusca, lângă Vatra Dornei, mormintele a nouă cazaci, căzuţi în Primul Război Mondial, în anul 1916, în timp ce luptau alături de Armata Română" - a declarat atamanul Gogoi în exclusivitate pentru AGERPRES.

Alături de ambasador şi de consulul general, din delegaţia care a vizitat sediul central al Asociaţiei Obştea Cazacilor din România a făcut parte şi Pavel Alekseenko, secretar II al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti. Obştea Cazacilor din România este o asociaţie nonprofit, înfiinţată pe data de 3 decembrie 2013, la Constanţa, în baza Legii nr. 26/2000, ai cărei membri se reunesc în jurul ideii renaşterii şi conservării tradiţiilor istorice ale obştilor cazăceşti din România, potrivit statutului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.