Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amendament la legea antifumat

Fumatul să fie permis în sediile aparținând asociațiilor/fundațiilor care reunesc fumătorii și care au în statut definite expres această activitate și acest criteriu de asociere. Eventual să nu fie permisă sponsorizarea acestor asociații sau sponsorizarea să nu fie scăzută din impozitul datorat de sponsor, în caz că activiștii antifumat fac scandal. Aceste asociații să fie finanțate exclusiv din cotizațiile membrilor și, eventual, donații.

Actuala lege nu permite fumatul absolut nicăieri, în niciun spațiu închis, indiferent că este privat sau public, dacă acest spațiu este destinat folosinței colective. În afară mai există o astfel de excepție, fumatul fiind permis în cluburi private, acolo unde accesul publicului nu este permis. Nu este un spațiu destinat publicului ci doar membrilor clubului, pe bază de carnet de membru.

Aderarea la o asemenea asociație/club/fundație se face pe bază de voluntariat, calitatea de membru este clar reglementată de statut, cu respectarea legilor în vigoare. Spațiile aparținând unui astfel de club nu sunt destinate publicului iar accesul în aceste spații se face doar pe bază de carnet de membru.

Atâta timp cât tutunul nu e substanță ilegală, este absurdă interzicerea fumatului inclusiv în spații private, în care accesul publicului nu este permis.

Dacă activismul antifumat este despre sănătatea publică și nu doar criză de isterie și plictis, nu-și are rostul interzicerea fumatului în spațiile private, care sunt destinate folosinței colective și dedicate explicit fumatului, dar care nu sunt destinate publicului, ci doar membrilor organizației care își desfășoară activitatea în spațiul respectiv.

Nefumătorii pasiviști și activiști sunt mulțumiți că nu-i deranjează nimeni cu fumul de țigară în baruri, restaurante, companii, instituții publice sau locuri de joacă iar fumătorii sunt mulțumiți în cluburile lor exclusiviste.

Eu, deși nu mai sunt fumător de ani buni, m-aș înscrie într-un asemenea club, să mă văd cu prietenii la o bere, o cafea, un whisky și o țigară, feriți de nordcoreea aseptică de afară.

Asociația Cincinnatus

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.