Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii parasutează arme si hrana kurzilor asediați la Kobane

Armata americană a lansat pentru prima dată arme, muniţie şi material medical kurzilor din Siria, asediaţi în oraşul Kobané din apropierea graniţei cu Turcia, a anunţat duminică centrul de comandă american pentru Orientul Mijlociu şi Asia Centrală. 

Un avion cargou C-130 a efectuat mai multe lansări de materiale furnizate de autorităţile kurde din Irak pentru a permite asediaţilor să reziste ofensivei grupării Statul Islamic /SI/ împotriva oraşului, a precizat Centcom într-un comunicat, citat de AFP. 

Această iniţiativă ar putea nemulţumi aliatul turc. 

Statele Unite şi aliaţii lor occidentali insistă ca Turcia să participe mai direct la lupta contra SI la Kobané, dar Ankara este reticentă la ideea înarmării kurzilor şi unei intervenţii militare împotriva jihadiştilor. 

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a promis să intensifice lupta împotriva SI, a respins din nou duminică apelurile ca ţara lui să furnizeze arme combatanţilor kurzi din Siria. 

El a acuzat principalul partid kurd din Siria, PYD, că este o "organizaţie teroristă" legată de PKK din Turcia, care conduce de 30 de ani o insurecţie pentru a cere autonomie în sud-estul Turciei.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.