Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI: Director de instituție public, în INCOMPATIBILITATE

morganmckinley.co.uk
spalare de bani

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat faptul că Stănica Carmen Sorescu, director executiv în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin, s-a aflat în stare de incompatibilitate. 

Potrivit unui comunicat al ANI, Stănica Carmen Sorescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioadele 8 martie - 13 noiembrie 2012 şi 4 februarie 2013 - 20 iunie 2014, ca urmare a exercitării simultane a funcţiilor de director executiv în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin şi de manager în cadrul proiectului "Îmbunătăţirea statutului de conservare pentru speciile şi habitatele prioritare din zonele umede ale Porţilor de Fier".

Reacție din PSD: Reținerea lui Olteanu duce către Tăriceanu. Suntem ȘOCAȚI! E INIMAGINABIL!

Prima reacție a PNL, după reținerea lui Bogdan Olteanu


ANI susţine că Stănica Carmen Sorescu a încălcat dispoziţiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, care stipulează: "Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice", iar potrivit art. 94, alin. 2'2 din acelaşi act normativ: "Nu se află în situaţie de incompatibilitate, în sensul prevederilor alin. (2), funcţionarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finanţat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum şi din împrumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile, cu excepţia funcţionarilor publici care exercită atribuţii ca auditor sau atribuţii de control asupra activităţii derulate în cadrul acesteia şi a funcţionarilor publici care fac parte din echipa de proiect, dar pentru care activitatea desfăşurată în cadrul respectivei echipe generează o situaţie de conflict de interese cu funcţia publică pe care o ocupă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.