Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASALT armat în Cecenia. Schimb de focuri violent între poliţişti şi rebeli. MORŢI de ambele părţi

Şase rebeli islamişti şi şase militari ruşi au fost ucişi în noaptea de joi spre vineri într-un atac asupra unei baze a Gărzii Naţionale în Cecenia, republică instabilă din Caucazul rus, relatează AFP, potrivit agerpres.

Un grup de şase bărbaţi înarmaţi a atac vineri în jurul orei 02:30 (joi 23:30 GMT) o bază militară a Gărzii Naţionale, desfăşurată în zona Naurski, în nordul Ceceniei, a precizat Comitetul antiterorist rus.

Contre dure între Sofia şi Ankara: 'NU vom accepta lecţii de democraţie din partea lor!'

Atacatorii au profitat de ceaţa densă, încercând să intre în bază, dar au fost reperaţi de către soldaţii care au deschis focul, a indicat la rândul său Garda Naţională. "Şase atacatori au fost lichidaţi şi şase soldaţi au fost ucişi. Există şi răniţi", a precizat Garda Naţională într-un comunicat.

Incidentele armate şi atacurile, care vizează autorităţile şi forţele de ordine, au devenit din ce în ce mai rare în Cecenia, dar rămân destul de frecvente în Daghestan, o mica republică vecină din Caucazul rus.

Trei rebeli şi doi poliţişti au fost ucişi în Cecenia la sfârşitul lunii ianuarie în timpul unui atac la Şali, oraş cu 50.000 de locuitori, situat la 30 km sud de capitala Groznâi.

În decembrie 2014, confruntări violente între rebelii ceceni şi forţele de ordine în centrul Groznâi s-au soldat cu 24 de morţi, inclusiv 14 membri ai forţelor de securitate.

Poliţiştii britanici acţionează în forţă. Noi arestări în ancheta atacului terorist din Londra

După primul război cecen (1994-1996), rebeliunea s-a islamizat treptat şi a trecut de frontierele acestei mici republici din Caucaz pentru a se transforma la mijlocul anilor 2000 într-o mişcare islamistă armată activă pe întreg teritoriul Caucazului de Nord.

La sfârşitul lunii iunie 2015, rebeliunea armată islamistă din Caucazul rus a depus jurământ de credinţă grupării jihadiste Statul Islamic, rămânând o sursă majoră de alimentare a grupării cu combatanţi în Siria şi Irak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.