Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASF implicat într-un nou scandal. Companie importantă de asigurări, pe mâinile unui urmărit penal

ASF

În timp ce toată atenția opiniei publice era îndreptată către războiul politic și lupta din Parlament, în această perioadă în România se joacă în continuare jocuri de putere pe mize mari și bani mulți, așa cum este cazul numirii conducerii Companiei de Aisgurare-Reasigurare Exim România, cunoscută drept EXIMASIG.

La finalul anului trecut acționarii Eximasig, care este asigurător controlat indirect de stat, au decis trecerea de la sistemul de administrare dualist la cel unitar. Acest lucru înseamnă că  societatea va fi condusă de un Consiliu de administrație format din 5 membri, în condițiile în care în prezent conducerea este alcătuită dintr-un Directorat format din 3 membri Andrei Răzvan Micu – președinte, Dan Constantin Dobrea – membru și Ionuț Loșonți-Boncea – membru. Mandatele membrilor Directoratului asigurătorului expiră în iulie 2017,  iar în aceste condiții în aceste zile se duce o bătălie pe viață și pe moarte în legătură cu persoana care va fi pusă la conducerea Eximasig.

Printre cei care și-au depus dosarul pentru funcția de Președinte al Consiliului și Director General se numără actualul șef al Eximasig, Andrei Micu, care este urmărit penal într-unul din dosarele în care DNA investighează grave fapte de corupție săvârșite în legătură cu activitatea Autorității Naționale de Restituire a Proprietăților, for în care Răzvan Micu a ocupat funcția de Vicepreședinte în anul 2009. Așa reiese în urma unei reclamații formulate chiar de către unul dintre acționarii Eximasig împotriva lui Andrei Micu la ASF, document în care se arată că Andrei Micu, deși are calitatea de inculpat într-un dosar de corupție, nu a adus la cunoștința membrilor ASF acest fapt, ceea ce contravine Regulamentelor ASF. Practic, reclamația atrage atenția ASF că Micu nu mai îndeplinește condițiile de integritate morală, bună reputație sau comportament profesional adecvat avute în vedere la aprobarea sa în funcție, ceea ce intră în conflict cu normele ASF.

ASF a luat act de reclamația formulată împotriva lui MICU și a spus că întreprinde demersuri în legutură cu aspectele sesizate.

Andrei Micu nu este la primul scandal referitor la numirea sa într-un funcție bănoasă din finanțe. De proveniență Gorj, Micu a fost un apropiat al PDL, fiind consilierul Ministrului Finanțelor din Guvernele Boc, Gheorghe Ialomițianu, și a mai fost propus în primăvara lui 2011 pentru funcția de membru executiv în conducerea CEC, dar Banca Națională a României nu a acceptat instalarea sa în funcție pe motiv că nu are deloc experiență în acest sector.

Precizăm că până la transmiterea acestor informații Andrei Micu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.