Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Astra Asigurări, la un pas de faliment

astra asigurari

Viitor nesigur pentru Astra Asigurări. Administratorul special al companiei a anunţat că ultima etapă a acestei proceduri s-a încheiat, însă investitorii nu au adus sume substanţiale în companie, relatează Digi24.

În urma majorării de capital, fondurile asigurătorului ar fi trebuit să se majoreze cu 425 de milioane de lei. Administratorul special al companiei atrage atenţia că nu a identificat soluţii pentru redresarea companiei în lipsa acestor bani.

„Din analizele efectuate în dezvoltarea planului de redresare, nu am identificat variante fezabile ale acestui plan ce ar putea conduce la redresarea Astra fără majorarea capitalului social. Nu credem că un plan alternativ la planul actual de redresare ar putea fi conceput fără elementul de majorare a capitalului”, se arată într-un comunicat de presă.

Viitorul Asta Asigurări se va decide în perioada următoare, după clarificarea rezultatului majorării de capital şi a consultărilor cu Autoritatea pentru Supraveghere Financiară.

În cazul în care Astra va intra în faliment, despăgubirile vor fi plătite de Fondul de Garantare. Astra Asigurări este al treilea asigurător din România şi are aproape cinci milioane de clienţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.