Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC armat în Germania. Patru poliţişti au fost răniţi

Patru poliţişti au fost răniţi miercuri, dintre care unii grav, în sudul Germaniei, de către un membru al 'cetăţenilor Reichului', o mişcare antirepublicană de extremă dreapta, bărbatul deschizând focul în timpul unei percheziţii, informează AFP şi DPA, potrivit agerpres.

Suspectul, un bărbat de 49 de ani, a fost arestat după ce a fost rănit uşor în timpul unui schimb de focuri, survenit la Georgensmund, mică localitate bavareză de 6.000 de locuitori, precizează un comunicat al poliţiei locale.

Citeşte şi: Putin a discutat cu Erdogan şi Abadi despre bătălia de la Mosul

Forţele de ordine s-au deplasat la domiciliul lui pentru a confisca armele deţinute de acesta legal, iar acesta a deschis focul, potrivit aceleiaşi surse.

17.000 de refugiaţi au dat în judecată statul german şi majoritatea au câştigat

În luna iulie, Ministerul de Interne a atenţionat împotriva 'potenţialului de perturbare crescând' al acestei mişcări de nostalgici faţă de Imperiul German, care revendică frontierele din 1937, refuză să plătească impozitele şi să recunoască legile republicii federale.

Dând curs unei interpelări parlamentare din partea stângii radicale Die Linke, Ministerul de Interne german a relevat 'ecoul tezelor' celor denumiţi 'Reichsburger' (cetăţean al Reichului) în 'spectrul neonazist şi în cel al negaţioniştilor'.

Citeşte şi: SUA. Liderul republicaniilor din Congres promite că va menţine embargoul impus Cubei

Printre infracţiunile cel mai frecvent asociate cu această mişcare figurează insultele, hărţuirea, incitarea la ură rasială şi falsificare, în condiţiile în care ei refuză orice document oficial şi îşi procură false documente de identitate 'imperiale', precizează aceeaşi sursă.

Citeşte şi: Un prinţ saudit a fost EXECUTAT prin decapitare

Însă autorităţile le reproşează de asemenea extorcări de fonduri şi violenţe fizice, exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu o posibilă 'radicalizare'.

Citeşte şi: Aterizare FORŢATĂ a unui zbor transatlantic. Piloţii au simţit fum în cabină

La sfârşitul lui august, un bărbat în vârstă de 41 de ani, care se revendica de la 'cetăţenii Reichului', a deschis focul asupra poliţiştilor unei unităţi speciale, veniţi să-l expulzeze din casa sa în Reuden (nord), rănind doi dintre ei. El a fost grav rănit în schimbul de focuri şi apoi arestat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.