Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC armat la o cafenea Starbucks în capitala Indoneziei, în faţa biroului ONU - FOTO/VIDEO

atentat indonezia

Cel puţin trei persoane au fost ucise în explozii provocate de o bombă joi în centrul capitalei indoneziene Jakarta şi focuri de armă au fost auzite în exteriorul unei cafenele în timp ce se apropiau poliţişti înarmaţi, informează AFP, Reuters şi DPA. 

Exploziile au fost provocate de o bombă, a confirmat poliţia. Trei corpuri erau întinse pe artera capitalei indoneziene unde au fost auzite exploziile. 

Potrivit contului oficial de Twitter al poliţiei din Jakarta, o explozie a avut loc în faţa unui centru comercial numit Sarinah mall. 

O secţie de poliţie pe o arteră a oraşului a fost avariată după ce s-au auzit şase explozii. 

Potrivit Metro TV, citată de agenţia DPA, trei explozii au avut loc lângă centrul comercial şi mai multe persoane au fost rănite. Schimburi de focuri aveau de asemenea loc între poliţişti şi atacatori în faţa cafenelei.

UPDATE 1: Potrivit martorilor, între 10 şi 14 atacatori au venit pe motociclete şi au aruncat grenade. Cel puţin şase persoane au decedat. Potrivit poliţiei, anterior atacului a existat o ameninţare din partea Statului Islamic.

UPDATE 2: Preşedintele Indoneziei, Joko 'Jokowi' Widodo, aflat într-o vizită de lucru în Cirebon, oraş în Java de Vest, a condamnat joi atacul cu explozivi urmat de tiruri de arme în centrul capitalei Jakarta, în care şi-au pierdut viaţa cel puţin şase persoane, şi a cerut prinderea vinovaţilor, transmite EFE. 

'Condamnăm atacurile. Urmăriţi-i şi prindeţi-i pe aceşti indivizi şi reţeaua lor', a spus Widodo, care a calificat exploziile drept 'acte teroriste' şi care urmează să-şi întrerupă vizita şi să revină la Jakarta. 'Naţiunea noastră şi poporul nostru nu trebuie să se teamă, nu vom fi învinşi de aceste acte de terorism', a declarat Widodo la postul de televiziune Metro TV, adăugând că autorităţile 'condamnă acest act care a perturbat securitatea şi a semănat teroarea în rândul populaţiei'. 

Potrivit Reuters, şeful agenţiei naţionale de informaţii a declarat că nu există indicii potrivit cărora jihadişti din Statul Islamic s-ar afla în spatele atacului. 'Este evident vorba despre terorism, dar deocamdată nu există indicii că ar avea legătură cu Statul Islamic', a spus înaltul oficial indonezian. 

Poliţia din Jakarta a anunţat că la atac au participat între 10 şi 14 bărbaţi înarmaţi, unii dintre ei continuând să se afle în interiorul unui centru comercial situat în apropierea locului în care au avut loc atacurile. Prima deflagraţie a avut loc la prânz, la un post de poliţie, a relatat DetikTv. După explozie, au urmat tiruri de arme intense şi noi explozii. Potrivit ziarului Kompas, gloanţele au lovit mai multe persoane, motiv pentru care numărul victimelor ar putea creşte. Poliţia a încercuit străzile adiacente centrului comercial Sarinah, un alt loc în care s-au produs atacuri, în cartierul Jalan Thamrin, aflat în apropierea palatului prezidenţial şi al birourilor ONU. 

Indonezia se află în stare de alertă pentru posibile atacuri împotriva autorităţilor locale şi a locurilor frecventate de străini. Cea mai populată ţară islamică şi unde musulmanii reprezintă 88% din cei 250 de milioane de locuitori, Indonezia a fost ţinta mai multor atacuri comise de radicali islamişti. Cel mai grav atentat a avut loc în 2002 în insula turistică Bali, şi s-a soldat cu 202 morţi, în majoritate australieni.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.