Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacul armat de la Grasse, 'faptă nebună a unui tânăr fragil şi fascinat de arme'

dailymail.co.uk
alerta franta

Atacul comis joi de un elev în liceul său în sud-estul Franţei, soldat cu opt răniţi, este 'evident fapta nebună a unui tânăr fragil şi fascinat de arme', a declarat joi seară ministrul educaţiei francez, Najat Vallaud-Belkacem, potrivit AFP. Suspectul a fost arestat la scurt timp după incidentul armat având asupra sa mai multe arme, printre care o puşcă de vânătoare, pistoale şi grenade, au informat surse din cadrul poliţiei. Se pare că tânărul a acţionat singur, deşi anchetatorii au emis iniţial ipoteza unei a doua persoane suspecte date în urmărire de poliţie.

Incidentul armat a condus la declanşarea de către autorităţi a 'alertei de atentat' pe aplicaţia pentru smartphone destinată să prevină populaţia: mesajul 'Alertă de atentat' la 'Liceul Alexis de Tocqueville' a apărut pe ecranele telefoanelor mobile echipate cu această aplicaţie. 'Intervenţie în curs a forţelor de ordine şi de salvare', 'Adăpostiţi-vă!', 'Nu vă expuneţi!', au fost celelalte mesaje apărute pe telefoanele mobile, conform Agerpres.

Rectorul Academiei din Nisa, Emmanuel Ethis, a anunţat pe Twitter izolarea tuturor şcolilor din oraş. De asemenea, el a cerut părinţilor să nu se deplaseze la unităţile şcolare, dându-le asigurări că 'elevii se află în siguranţă'. O celulă de criză a fost instituită şi au fost puse în aplicare planuri de securitate specifice, a mai spus el. După atentatele din 13 noiembrie 2015 de la Paris, soldate cu 130 de morţi, autorităţile franceze le-au cerut instituţiilor şcolare, direct ameninţate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), să efectueze exerciţii de antrenament în incintele lor în eventualitatea unor atacuri teroriste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.