Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENTAT dejucat în Turcia. Cinci persoane au fost arestate

BBC
politie turcia

Poliţia turcă a reţinut vineri la Istanbul cinci membri presupuşi ai organizaţiei Statul Islamic suspectaţi că pregăteau un atentat de amploare înaintea referendumului de duminică, 16 aprilie, la care cetăţenii turci sunt chemaţi să se pronunţe asupra extinderii prerogativelor constituţionale ale preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, transmit AFP şi Reuters, citând presa turcă, potrivit agerpres.

Cei cinci suspecţi, printre un cetăţean din Tadjikistan, au fost arestaţi în timpul unor operaţiuni coordonate în trei cartiere din Istanbul, oraş lovit de mai multe atentate în ultimele luni, printre care cel de la clubul Reina, în noaptea de Revelion, soldat cu 39 de morţi şi revendicat de Statul Islamic.

Mama Tuturor Bombelor (MOAB). Cea mai mare armă americană NON-nucleară - FOTO/VIDEO

Potrivit Anadolu, poliţia a primit informaţii cu privire la existenţa unor pregătiri în vederea comiterii unui 'atentat spectaculos' înaintea referendumului crucial de duminică.

Autorităţile au întărit măsurile de securitatea înaintea votului, operând numeroase arestări în mediile jihadiste. Marţi, 19 membri prezumtivi ai Statului Islamic au fost arestaţi la Izmir, în vestul ţării.

În cel mai recent număr al săptămânalul său Al-Naba, Statul Islamic cheamă la atacuri împotriva birourilor de vot în ziua referendumului.

Rezultatele a două sondaje date publicităţii miercuri arată că o majoritate foarte strânsă de alegători, de 51-52%, vor vota în favoarea extinderii prerogativelor preşedintelui Erdogan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.