Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat sinucigaş lângă un stadion din Kabul: cel puţin trei morţi şi cinci răniţi

Reuters
atentat kabul

Cel puţin trei persoane, printre care un poliţist, au fost ucise şi alte cinci au fost rănite într-un atentat comis miercuri de un atacator-sinucigaş lângă un stadion de cricket din Kabul, a anunţat poliţia afgană, informează AFP. Atacatorul se îndrepta spre stadion atunci când a fost oprit de poliţie, la primul dintre cele trei puncte de control care duc spre stadion, iar acesta şi-a activat încărcătura explozivă. 'Sacrificându-se, forţele de securitate l-au împiedicat pe atacator să ajungă în mulţime (pe stadion) şi să provoace o catastrofă', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, Basir Mujahid.

Doi dintre răniţi sunt de asemenea poliţişti. Atacul a avut loc când pe stadion avea loc un meci de cricket, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al Federaţiei Afgane de Cricket, Farid Hotak. Meciul a fost oprit imediat, a spus el, precizând că 'toţi jucătorii şi responsabilii federaţiei sunt vii şi nevătămaţi'. Mai multe ambulanţe i-au transportat pe răniţi la spital, relatează un jurnalist al AFP. Ultimul atentat din capitala afgană a avut loc în 29 august, când cinci persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite într-un atentat sinucigaş comis lângă o agenţie bancară. Acel atac a fost revendicat de talibani, conform Agerpres.

El a fost precedat de o serie de alte atacuri sângeroase în capitala Afganistanului, printre care un atentat cu maşină-capcană care a avut loc în urmă cu trei luni în cartierul diplomatic şi care s-a soldat cu circa 150 de morţi şi 400 de răniţi, majoritatea civili.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.