Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GAFE incredibile ale poliţiştilor francezi. Cum au ratat ocazia de a prinde teroriştii de la Paris

Serviciile de poliţie au comis erori şi nu au sesizat ocazia de a-i demasca pe viitorii autori ai atentatelor de la Paris din 13 noiembrie de cel puţin 13 ori înainte ca aceştia să treacă la acţiune, potrivit raportului final al Comitetul permanent pentru controlul forţelor de poliţie (Comitetul P) din Belgia, citat vineri de publicaţia De Tijd, care l-a consultat, informează postul RTL, potrivit agerpres.

Citește și: Scandal cu tentă sexuală. D. Trump: "Poţi să le iei de părţile intime, poţi să faci orice!" VIDEO

După atentatele din 13 septembrie, soldate cu aproximativ 130 de morţi, Comitetul P a anchetat datele pe care serviciile de poliţie belgiene le cunoşteau despre autorii lor. Raportul final este de acum terminat, potrivit cotidianului flamand care i-a dezvăluit conţinutul sâmbătă. Din acestea rezultă că datele telefonice deţinute de poliţie din februarie 2015 demonstrează faptul că Salah Abdeslam - autorul moral al atentatelor de la Paris, capturat în luna martie în cursul unei ample operaţiuni desfăşurate de poliţia belgiană în suburbia Molenbeek, din Bruxelles - avusese contacte cu persoane suspectate de terorism. Dar aceste date nu au fost utilizate din lipsă de personal.

Citeşte şi: Erupţie spectaculoasă a unui vulcan din Japonia

De asemenea, în martie anul trecut, Spania întrebase serviciile belgiene despre o călătorie a lui Brahim Abdeslam -fratele lui Salah Abdeslam -, dar răspunsul belgian nu i-a parvenit decât după atentate. Informaţii despre atentatorul sinucigaş Bilal Hadhi au rămas de asemenea neexploatate timp de şase luni tot din lipsă de anchetatori.

Citeşte şi: O navă de război rusească se îndreaptă spre coastele siriene

În fine, informaţii secrete despre atacuri în Europa de Vest sub conducerea lui Abdelhamid Abaaoud au fost păstrate mult timp de parchetul federal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.