Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr, critici la adresa lui Tudorel Toader: 'Am vrea să știm și noi ce studii de impact s-au făcut'

Inquam Photos / Alexandru Busca
Inquam Augustin Lazar

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a criticat legea privind recursul compensatoriu, precizând că în cazul acesteia nu s-a făcut nici un studiu de impact.

„Dacă bine vă amintiți dvs, Ministerul Public a avertizat începând de la începutul anului că toate modificările legislative trebuie făcute pe baza unui studiu de impact. Ei bine, se confirmă încă o data nevoia unui studiu de impact pentru fiecare modificare legislativă. Am vrea să știm și noi ce studii s-au făcut, pentru a putea comenta rezultatele. (...) Vreau să vă mai spun  un singur lucru. Ori de câte ori ne gândim să modificăm o legislație, ori de câte ori ne gândim să modificăm legile justiției, este necesar să avem un dialog sincer cu magistrații. Nimănui nu-i folosește o justiție care să fie suspectată de control și cu toții avem nevoie de o justiție independentă”, a spus Lazăr, la sediul CSM.

În prima zi în care Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare, au fost eliberaţi 529 de deţinuţi. „În baza acestei legi, prin adăugirea celor şase zile (..) – au ieşit 529 de detinuţi. Nu credeam că impactul va fi atât de mare”, a declarat atunci Tudorel Toader.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.