Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment din partea Comisiei Europene pentru Erdogan: Ce se va întâmpla cu acordul UE Turcia

ue turcia

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a afirmat marţi că şeful statului turc, Recep Tayyip Erdogan, ar trebui 'să reflecteze de două ori' înainte de a reveni asupra acordului încheiat cu Uniunea Europeană pentru stoparea afluxului de migranţi, relatează AFP.

 

'Preşedintele Erdogan trebuie să reflecteze de două ori înainte de a spune, aşa cum afirmă unii dintre miniştrii săi, că acordul nu va aplicabil', a declarat Juncker, cu ocazia unui dejun organizat de Asociaţia presei prezidenţiale (APP) franceze la Paris.

 

Recep Tayyip Erdogan a avertizat blocul comunitar că parlamentul de la Ankara va bloca punerea în aplicare a acordului în lipsa unor progrese în ce priveşte exceptarea de vize a cetăţenilor turci în UE.

 

Dacă ar renunţa la acest acord, şeful statului turc ar trebui să le 'explice tinerilor turci, oamenilor de afaceri, jurnaliştilor şi altora de ce sunt cantonaţi pe teritoriul turc' şi de ce Erdogan 'este la originea faptului că turcii nu pot circula liber în Europa', a mai arătat Juncker, conform Agerpres.

 

'Întreţin relaţii amicale îndelungate, dar acum tumultoase cu preşedintele Erdogan', a mărturisit şeful Comisiei Europene, remarcând o 'prăbuşire a ambiţiilor' Turciei faţă de UE în ultimii doi ani.

 

Amintind că acordul a fost obţinut 'după lungi zile şi nopţi' de negociere, Juncker a insistat că Turcia 'trebuie să răspundă' celor 72 de condiţii puse de Uniunea Europeană pentru a primi exceptarea de vize a cetăţenilor săi.

 

'Contăm că Turcia va răspunde acestor condiţii, inclusiv printr-o nouă legislaţie în materie de luptă antiteroristă' şi 'se va conforma definiţiei europene a terorismului', a adăugat preşedintele Comisiei Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.