Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama și UE pregătesc LOVITURA SUPREMĂ pentru Rusia: Totul se decide în Europa

russia-insider.com
obama putin

Lideri europeni şi preşedintele SUA, Barack Obama, vor discuta vineri o prelungire a sancţiunilor impuse Rusiei pentru intervenţia ei în Ucraina, precum şi posibile noi sancţiuni pentru bombardamentele pe care le efectuează în Siria, au declarat mai multe surse familiare cu aceste planuri, informează Reuters.

Reuniunea de la Berlin, găzduită de cancelarul german Angela Merkel şi care îi include pe liderii Marii Britanii, Franţei, Italiei şi Spaniei, intervine la mai mult de o săptămână după victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Citește și: Ele sunt femeile care fac SEX mai DES: Studiu pe 210.000 femei

Trump a indicat că va căuta o apropiere cu Rusia, ridicând îndoieli în Europa cu privire la viitorul regimului de sancţiuni introdus de Washington şi Bruxelles în 2014 după intervenţia Rusiei în estul Ucrainei.

Potrivit unui oficial german, este vorba despre un plan pentru a conveni asupra extinderii sancţiunilor UE împotriva Rusiei, care urmează să expire la sfârşitul lunii ianuarie, în următoarele săptămâni.

Citește și: DNA cauta `scheletii` lui Basescu in dulapurile sefei Autoritatii Electorale

Dar există temerea că Trump ar putea acţiona în direcţia opusă după învestire pe 20 ianuarie. Prin urmare, liderii europeni vor căuta să obţină clarificări de la Obama, care s-a întâlnit cu Trump la Casa Albă timp de peste o oră săptămâna trecută. Obama urmează să sosească la Berlin miercuri seară după ce a vizitat Grecia.

"Suntem într-o situaţie critică într-adevăr", a declarat oficialul german. "Trebuie să prevenim o situaţie în care UE extinde sancţiunile şi apoi noul preşedinte al SUA vine şi le ridică".

Citește și: Ea e MILIONARA care a TURNAT-O pe Ana Maria Pătru la DNA

După întâlnirea cu Trump, Obama a căutat să liniştească aliaţii Statelor Unite că preşedintele ales ar menţine relaţiile de bază în întreaga lume, inclusiv cu NATO.

Oficialii europeni se tem că Rusia se va folosi de timpul până la inaugurarea lui Trump pentru a lansa noi ofensive în Siria şi Ucraina. Două surse diplomatice au declarat că problema Siriei va fi de asemenea pe agenda reuniunii de vineri la Berlin, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cele 6 ALIMENTE CRIMINALE pe care le cumpărăm de la magazin

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.