Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belgia RENUNŢĂ la acuzaţiile de terorism în cazul incidentului din Anvers

Sudpresse
Anvers, terorism

Justiţia belgiană a renunţat la acuzaţiile de terorism împotriva tunisianului de 39 de ani arestat la 23 martie, după ce a condus cu viteză foarte mare pe o arteră comercială din Anvers şi a pus în pericol vieţile pietonilor, transmite vineri AFP, citând un comunicat la Parchetului federal, informează şi agerpres.

O instanţă de instrucţie a prelungit cu o lună plasarea în arest preventiv a lui Mohamed R., însă numai pentru 'infracţiuni la legislaţia privind armele', precizează comunicatul.

Duma de Stat reacţionează dur: 'Marele poliţist mondial va avea de suferit. Europa e şi ea vizată'

În schimb, 'Curtea consideră că nu există suficiente indicii serioase cu privire la infracţiuni la legislaţia referitoare la terorism', dând curs astfel 'tezei reţinute de Parchet'.

Mohamed R. a fost arestat la 23 martie după ce 'a pus în pericol' pietoni, fără însă a face victime, pe una din principalele artere comerciale din Anvers, unde a condus cu viteză foarte mare.

A doua a zi a fost inculpat pentru 'tentativă de asasinat cu caracter terorist, tentativă de lovituri şi rănire cu caracter terorist şi infracţiune la legislaţia privind armele', fiind plasat în arest preventiv.

Autorităţile belgiene s-au arătat de la început prudente cu privire la caracterul terorist al incidentului, survenit la o zi după atacul din proximitatea parlamentului britanic şi exact la un an şi o zi de la atentatele sângeroase de la Bruxelles.

Trump face acum ce îi cerea lui Obama să nu facă. Mesajele de pe Twitter aduc aminte

Potrivit unor surse apropiate anchetei, primele explicaţii ale suspectului 'nu aveau niciun sens', iar capetele de acuzare au fost alese din precauţie de judecătorul de instrucţie.

Suspectul deţine o adresă la Lens, în nordul Franţei, şi era cunoscut până acum doar pentru fapte de delincvenţă minoră, de tipul conducerii în stare de ebrietate sau al consumului de stupefiante, şi nu era semnalat ca radicalizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.