Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ în dosarul lui Liviu Dragnea, DOCUMENTELE de la OLAF, implicată o angajată de la Ministerul Dezvoltării: 'Multe au fost FALSIFICATE'

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea iesire DNA

Acesta este anunţul celor de la OLAF care-l poate 'dărâma' pur şi simplu pe şeful PSD, Liviu Dragnea. Cei de la Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) transmit câteva date despre ancheta penală ce vizează Tel Drum, anchetă desfășurată acum de DNA și în care procurorii pun sechestru pe averea inculpaților, anunţă Digi 24.

Citește și: Procurorii DNA au luat o mare „PLASĂ”! De acest bun al lui Liviu Dragnea NU se pot atinge

OLAF a avut nevoie de mai mult de un an pentru a investiga și a notifica autoritățile din România că este nevoie să deschidă o anchetă în legătură cu presupusa fraudă cu fonduri europene în cazul Tel Drum. Au fost două anchete la OLAF - începute în februarie 2015 - iar din comunicatul OLAF de săptămâna trecută se știe că aceste investigații au fost încheiate în mai și septembrie 2016.

Citește și: Liviu Dragnea reacționează! Ce ar urmări, de fapt, DNA prin sechestrul din dosarul Tel Drum

OLAF a refuzat să spună la sesizarea cui a deschis aceste anchete, prevalându-se de politica sa de confidențialitate în privința surselor sale. Însă, în raportul OLAF pe 2016, există un tabel cu informațiile primite de OLAF din partea statelor membre UE, care are două coloane: sursă publică și sursă privată. Astfel, în cazul României, din sursă publică au fost doar două informări, pe când din sursă privată sunt 33.

Citeşte şi: Cine și ce îl așteaptă la Liviu Dragnea la DNA

Sursa citată a întrebat OLAF ce documente au fost falsificate (pentru a obține fonduri UE de 21 de milioane de euro, după cum menționa OLAF în recomandarea făcută României de a recupera aceste fonduri). OLAF nu a specificat exact ce documente au fost falsificate, dar a menționat că „un număr mare de documente au fost falsificate” și incluse în dosarul trimis pentru accesarea fondurilor europene.

Citeşte şi: SCANDAL SEXUAL la 'Beciul Domnesc': Șeful Arestului întreține relații sexuale cu o condamnată pentru...VIOL

Mai mult, instituția europeană are pe rol mai multe anchete referitoare la cazuri de presupusă fraudă cu fonduri europene, înregistrate la nivel regional și nivel local în România. Anchetele sunt în desfășurare și OLAF nu a putut da detalii, pentru că ar periclita mersul acestor investigații. În 2016, România este pe primul loc în ceea ce privește numărul de anchete închise de OLAF: au fost 21 de cazuri pe care OLAF le-a urmărit, mai spune sursa citată.

Antena 3 a prezentat documentul care l-ar fi băgat pe Liviu Dragnea în mâinile DNA. Este vorba despre raportul OLAF. Raportul final al dosarului deschis în 29 ianuarie 2015 dezvăluie cine este investigatorul responsabil cu acest dosar. Este vorba despre Alin Breșug. Coincidența legată de investigatorul responsabil Alin Breșug este că soția sa lucrează în Ministerul Dezvoltării Regionale al Administrației Publice și Fondurilor Europene.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.