Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câți bani a recuperat ANAF din prejudiciile stabilite în marile dosare de corupție

antena3.ro
anaf

Fiscul a anunțat cât a recuperat, de la începutul anului, din prejudiciile aduse în marile dosare de corupție. Președintele ANAF, Dragoș Doroș, a anunțat într-un interviu pentru Capital, că suma se ridică la 70,9 milioane de lei. Suma care trebuie recuperată este mult mai mare: peste 1,5 miliarde de lei.

Cei mai mulți bani au fost recuperați în dosarul „Transferurilor”, aproape 32 de milioane de lei. Mai bine de 16% din această sumă a venit de la Victor Becali, în timp ce de la fratele său, Ioan, ANAF nu a reușit să recupereze nimic.

De la Dan Vociculescu, condamnat la închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, statul a recuperat în acest an aproape 29 de milioane de lei şi mai trebuie să ia familiei Voiculescu încă de zece ori pe atât.

De la Marian Iancu, doar într-unul din dosarele RAFO, statul mai are de recuperat 886 de milioane de lei. În acest an, ANAF nu a reușit decât 3,7 milioane de lei să aducă în visteria statului prin vânzarea de proprietăți aparținând omului de afaceri. Mai exact, Fiscul a vândut opt din cele 35 de apartamente confiscate.

De la Marian Iancu, statul are de luat bani și în dosarul Rafo-Carom. Şi nu doar de la el, ci şi de la Ovidiu Tender și alți condamnați. În acest dosar, instanța a stabilit confiscarea sumei de 322 de milioane de lei. Până acum s-au recuperat doar 7,2 milioane de lei.

Vezi și: FOTO - Cum arată, fără cagulă, 'traficanții' din reportajul Sky News

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.