Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Deputaţilor a fost convocată în sesiune extraordinară pentru dezbaterea unei OUG privind școlile doctorale

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputatilor

Camera Deputaţilor a fost convocată în sesiune extraordinară pentru dezbaterea şi votarea unui singur proiect de lege, acela privind aprobarea OUG 54/2017, care modifică OUG 92/2016 privind modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul educaţiei, cercetării, formării profesionale şi sănătăţii, se arată într-un document aflat pe ordinea de zi a şedinţei Biroului permanent, informează agerpres.ro

Proiectul de lege reglementează faptul că şcolile doctorale îşi menţin acreditarea până la realizarea procesului de evaluare periodică, dar nu mai târziu de 1 octombrie 2019, astfel încât acestea să poată organiza examene de finalizare a studiilor doctorale şi să poată emite titluri universitare recunoscute de Ministerul Educaţiei Naţionale. 

Actul normativ trebuie adoptat de plen, conform procedurilor parlamentare, în 30 de zile de la depunere. Camera Deputaţilor este primul for sesizat. 

Proiectul de lege urmează să fie prezentat marţi în plenul Camerei, care urmează să înceapă de la ora 15,00, pentru a intra în circuitul parlamentar. 

Vicepreşedintele Camerei Florin Iordache a precizat că plenul va avea loc pentru că a fost convocat luni de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, chiar dacă şedinţa Biroului permanent nu s-a putut ţine din lipsă de cvorum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.