Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat proiectul de reforme fiscale, care va fi trimis în Senat

sua steag

Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite a aprobat joi proiectul de reduceri ale impozitelor companiilor şi persoanelor fizice, care urmează să fie discutat în Senat, votul reprezentând un pas important către adoptarea celei mai importate reforme a codului fiscal din ultima generaţie, transmite Reuters, conform news.ro.

Aprobarea proiectului cu 227 de voturi pentru şi 205 împotrivă mută dezbaterile în Senat, unde un plan separat de reformă a întâmpinat rezistenţă din partea unora dintre republicani. Senatul nu va lua probabil nicio decizie înainte de sărbătoarea Zilei Recunoştinţei.

Trump, care vrea să obţină prima victorie legislativă majoră de la venirea sa la Casa Albă, în ianuarie, a mers joi la Capitoliu, înaintea votului, pentru a cere republicanilor să adopte proiectul.

Democraţii afirmă pe de altă parte că reforma fiscală este de fapt este o cedare în faţa bogaţilor şi a companiilor.

”Adoptarea acestui proiect este cel mai impoetant lucru pe care îl putem face pentru a susţine creşterea economică, a readuce oportunităţile şi a ajuta familiile din clasa de mijloc, care au probleme”, a spus preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, înaintea votului.

Congresul nu a mai modernizat codul fiscal de pe vremea preşedinţiei republicanului Ronald Reagan.

Drumul proiectului fiscal în Senat, unde republicanii au o majoritate strânsă, este marcat de obstacole politice legate de deficitul bugetar, asistenţa medicală şi distribuţia beneficiilor fiscale. Republicanii nu pot pierde mai mult de două voturi în Senat.

Proiectul adoptat de Camera Reprezentanţilor va creşte deficitul federal cu aproape 1.500 de miliarde de dolari în decurs de 10 ani, ar reduce pragurile de impozitare pentru personale singure şi familii de la 7 la 4, iar în cazul companiilor ar reduce impozitul pe profit de la 35% la 20%.

Proiectul prevede în acelaşi timp eliminarea unor deduceri fiscale, iar democraţii susţin că milioane de americani vor plăti impozite mai mari din acest motiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.