Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carnagiu în Yemen: peste 75 de morți și sute de răniți în exploziile din Aden

Paisprezece corpuri carbonizate au fost scoase sâmbătă dintr-un depozit de arme la Aden, ridicând la peste 75 numărul morţilor în trei zile în acest oraş din sudul Yemenului, a anunţat un responsabil local, care a spus că se teme că numărul victimelor ar putea să crească. 

Explozii puternice s-au produs sâmbătă după-amiază într-un depozit de arme, atacat de jefuitori, au declarat martori. 

"Am scos până acum de acolo 14 corpuri carbonizate şi, potrivit informaţiilor noastre, sunt alte cadavre în interior la care nu am putut ajunge", a declarat pentru AFP directorul Departamentului Sănătăţii la Aden, Al-Kheder Lassouar. 

Depozitul, situat lângă un munte în apropierea portului Aden, aparţine armatei yemenite, dar soldaţii l-au părăsit în această săptămână după ce comandanţii lor au fugit, din cauza haosului ce predomină în oraş. 

În trei zile, confruntările între grupuri rivale au făcut cel puţin 61 de morţi şi 203 răniţi la Aden, potrivit unui nou bilanţ furnizat de Lassouar. 

Situaţia s-a deteriorat după plecarea preşedintelui yemenit Abd Rabbo Mansour Hadi joi în Arabia Saudită. Arabia Saudită conduce o coaliţie militară formată din zece ţări arabe, care a declanşat raiduri aeriene împotriva rebelilor houthi având legături cu Iranul şi aliaţilor lor.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.