Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu: Sistemul judiciar este blocat chiar de către ministrul Justiţiei

catalin predoiu

Sistemul judiciar este blocat chiar de către ministrul Justiţiei, a afirmat, marţi, deputatul PNL Cătălin Predoiu, care a calificat atitudinea ministrului Tudorel Toader, prezent la dezbaterea moţiunii simple pe Justiţie, ca fiind arogantă şi jignitoare faţă de parlamentari, acesta afişând "o superioritate neconfirmată de niciun rezultat din perioada mandatului".

"Îl invit pe dl Toader, ca fost ministru, tot independent, să observe că în Parlament există oameni care au fost aleşi de popor şi, indiferent dacă unii sunt mai mult sau mai puţin respectabili - în ceea ce priveşte pe ultimii ar trebui să caute în PSD -, să trateze Parlamentul cu respect, indiferent ce crede domnia sa despre propriile cunoştinţe juridice sau nu. Continuăm să avem un sistem judiciar care este blocat chiar de către ministru. Am fost neplăcut surprins că văd că dl Toader nici măcar n-a pronunţat cuvântul 'corupţie' şi sintagma 'combaterea corupţiei', care este unul dintre obiectivele prioritare din cadrul MCV", a declarat fostul ministru al Justiţiei la Parlament.

Predoiu consideră că o urgenţă pentru sistemul judiciar era ajustarea celor 40 de articole din Coduri pe legile fundamentale pe care le aplică sistemul judiciar şi punerea lor în acord cu deciziile CCR şi Directiva europeană privind drepturile omului. "Aceasta nu necesita o muncă mai lungă de o lună o lună şi jumătate, fapt ce s-ar fi putut realiza până acum în condiţiile în care ministrul Toader a preluat mandatul de mai bine de şase luni. De ce se duce dl Toader să modifice astăzi legile Justiţiei, în loc să termine o treabă de o lună jumătate care înseamnă ajustarea celor 40 de articole din Coduri? Răspunsul e doar unul singur: dl Toader vrea să blocheze sistemul judiciar cu o discuţie care, fără îndoială, va gripa sistemul în părţile sale fundamentale. Oricât de independent s-ar da dl Toader, dânsul este manipulat şi controlat, condus de către PSD. (...) Ceasul dlui Toader este întors seara de dl Dragnea şi orice discuţie acum într-un climat tensionat legat de modul în care trebuie structurat sistemul judiciar va bloca buna funcţionare a acestuia, îndeosebi în ceea ce priveşte combaterea corupţiei. (...) Interesul fundamental este blocarea sistemului judiciar", a susţinut deputatul PNL.

El a afirmat că "ministrul Toader propune trecerea de la un sistem de autoguvernare al Justiţiei la un sistem de guvernare al sistemului judiciar prin ministrul Justiţiei". "Or, acest lucru a fost schimbat în 2004 tocmai în urma politizării excesive a Justiţiei în perspectiva intrării României în Uniunea Europeană. (...) Se doreşte o întoarcere la un sistem pe care România l-a abandonat în vremurile în care la PSD, în cap cu prim-ministrul, se discutau soluţiile din sistemul judiciar", a spus Predoiu, conform Agerpres.

Marţi, plenul Camerei Deputaţilor a dezbătut moţiunea simplă pe Justiţie iniţiată de grupurile parlamentare ale PNL şi USR. Votul asupra moţiunii simple urmează să fie dat de deputaţi în şedinţa de miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.