Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce mesaje ar trebui să transmită PSD și PNL

Alegători

În mod normal, PSD ar trebui să câștige mediile conservatoare și la care se ajunge prin intermediul canalelor clasice de comunicare iar PNL ar trebui să câștige mediile aspiraționale și la care se ajunge prin intermediul canalelor moderne de comunicare. PSD ar trebui să-i scoată la vot pe cei care au nevoie de ajutor, de o mână întinsă și cărora le e frică de necunoscut și de străini, sunt nemulțumiți de prezent și le e frică de viitor. PNL ar trebui să scoată la vot pe cei care nu vor piedici, care privesc cu încredere și curiozitate către necunoscut și străini, care sunt nemulțumiți de prezent și privesc spre viitor.

Mesaj

PNL: Deschideți ferestrele, că vine primăvara și vor prietenii să vă scoată la terasă.

PSD: Ferecați ușile și ferestrele și haideți să ne așezăm în jurul sobei.

Metaforic, cam așa ar suna mesajele celor două partide.

 

Teme

PSD: sănătate, asistență socială, siguranță și ordine publică, costurile vieții, termoficare, infracționalitate

PNL: educație, proiecte urbanistice, trafic, turism, estetică urbană, agrement, birocrație, fiscalitate, locuri de muncă, curățenie

 

 

Când brandurile PSD și PNL se iau la trântă

PSD

Este partidul apropiat de oameni, partidul care face schimb de șosete și sparge semințe cu tine, te bate pe umăr și te ține de șase, partidul celor cu trening, pantofi și fără acord între subiect și predicat.

Este partidul nostru, tradițional, românesc, daco-getic chiar, este salamul nostru cu soia, este partidul celor care vorbesc limbi străine din mâini și care privesc cu neîncredere străinătățurile și românii din afară, partidul care ascultă de vocea patriotului naționale neieșit din bătătură de peste două mii de ani.

Este partidul bine organizat, cu reguli și membri disciplinați, competent administrativ. E partidul pensionarilor care își plătesc întreținerea la maximum patru minute după ce s-a afișat, nu lipsesc de la ședințe și nu-și permit neuronilor să sufle fără ordin de la Centru.

Este partidul cel mai corupt și cu cei mai mulți hoți, și deci cel mai competent și experimentat politic.

Este partidul trecutului, care păstrează lucrurile așa cum sunt, care îți oferă siguranța zilei de ieri, care te asigură că nu vei pierde nimic dar nici nu vei câștiga nimic, care îți conservă trecutul, sărăcia, nevoile și neamul și care te asigură că mâine va arăta ca azi și ieri.

PNL

Este partidul elitelor, al lumii bune, distant și pretențios, partidul cu acordul dintre subiect și predicat la purtător. E partidul ochelariștilor și bărboșilor cu blugi care stau pe Facebook, beau espresso și mănâncă croasante.

Este partidul străinătății, al românilor din afară, care n-au mâncat salam cu soia, este partidul care ascultă de ambasade, partidul celor care nu au atacuri de panică când văd și aud străini, fie și de la distanță.

Este partidul slab organizat, fără reguli clare, clubul indisciplinaților care vin la zece la serviciu sau deloc. Partidul în care jumătate din cvorum e în concediu medical iar cealaltă jumătate blocată în trafic. Este partidul celor care dau muzica tare și plătesc întreținerea de două ori pe an, dacă nu uită.

Este partidul mai puțin corupt decât PSD dar suficient de corupt încât să se califice pentru calitatea de partid politic.

Este partidul viitorului, care îți oferă nesiguranța zilei de mâine, care îți promite că vei câștiga dar nu-ți garantează că nu vei pierde, care îți arată viitorul și îț promite că mâine va fi mai bun decât azi.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.