Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce s-a întâmplat cu preţul benzinei: Consiliul Concurenţei a făcut anunţul

benzina, motorina, combustibil

Consiliul Concurenţei a făcut anunţul oficial aşteptat de către toţi şoferii. Ţara noastră e fruntaş în Uniunea Europeană la un capitol la care nu se aştepta nimeni. România a înregistrat cea mai mare reducere din Uniunea Europeană la preţul benzinei la pompă, de 23,7%, de la mijlocul anului 2014 şi până în luna iulie a acestui an. Preţul motorinei s-a redus cu 23,48%, fiind a treia cea mai mare ieftinire din UE, arată un raport prezentat joi de Consiliul Concurenţei.

Citeşte şi: Proteste de amploare în mai multe instituţii: Sindicaliştii au blocat Poşta Română

Preţul mediu al unui litru de benzină la pompă, în România, era de 1,105 euro la începutul lunii iulie a acestui an, faţă de 1,448 euro la 30 iunie 2014. A doua şi a treia cea mai mare reducere din UE, după România, s-au înregistrat în Polonia (de 23,15%) şi în Bulgaria (22,49%), arată raportul, conform news.ro. La polul opus, cele mai mici reduceri au fost înregistrate în Portugalia (11,99%) şi Malta (11,11%). „În primul semestru al anului 2016, preţurile la benzina fără taxe au scăzut semnificativ comparativ cu cele practicate în alte state membre. Totuşi, preţurile practicate la benzina cu taxe au rămas relativ constante (raportat la cele practicate în alte state membre)”, se mai arată în raportul autorităţii de concurenţă.

Citeşte şi: Ruşine fără margini pentru ISIS: Cum au fost surprinşi teroriştii în Mosul / FOTO

„Pentru crearea acestei baze de date, Guvernul ar trebui să emită un act normativ prin care să oblige toate întreprinderile care dețin benzinării active să furnizeze datele necesare, dar și să transmită on-line (printr-un sistem pe bază de parolă) toate modificările efectuate la nivelul prețurilor carburanților, care să fie înregistrate în timp real (maxim 30 de minute de la modificare). Această bază de date trebuie să constituie elementul central al unei aplicații web și/sau al unei aplicații mobile cu acces gratuit din partea consumatorilor,” se arată în raport, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: NATO anunță că are 4 batalioane GATA DE LUPTĂ: România participă la acțiune

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.