Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CFR intră în grevă

CFR Marfa

Organizaţiile sindicale reprezentative din domeniul feroviar au notificat joi, în mod oficial, conducerile celor trei unităţi feroviare despre existenţa premiselor declanşării conflictului de muncă, aceasta fiind prima etapă prevăzută de lege.

Conform unui comunicat remis vineri, în data de 30 septembrie 2015 şi-au încetat valabilitatea acordurile colective înregistrate la cele trei unităţi de cale ferată - CNCF CFR SA, SNTFM CFR Marfă şi SNTFC CFR Călători - fără a se realiza consensul în ceea ce priveşte încheierea noilor contracte colective de muncă cu valabilitate de la 1 octombrie 2015.

'Având în vedere faptul că reprezentanţii administraţiilor feroviare angajaţi în procesul de negociere nu au asumat semnarea contractului colectiv de muncă cu soluţionarea revendicărilor formulate de organizaţiile noastre, reprezentanţii sindicali nu au semnat contractul colectiv de muncă şi nici vreun alt acord colectiv', se menţionează în comunicat.

În cursul ultimilor patru luni, organizaţiile sindicale au iniţiat demersuri însoţite de nenumărate adrese oficiale la factorii decizionali, participând la toate întâlnirile de analiză organizate la nivelul Ministerului Transporturilor, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Muncii, Companiei Naţionale de Căi Ferate, Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă şi Societăţii Naţionale Feroviare de Transport Feroviar de Călători.

'Ministrul Transporturilor şi-a arătat disponibilitatea de a găsi soluţii la revendicările noastre, însă deocamdată nu pare să existe suficientă voinţă politică la nivelul Guvernului', menţionează reprezentanţii sindicatelor.

Revendicările sindicatelor privesc semnarea contractului colectiv de muncă, creşterea salariilor cu cel puţin 10%, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare, acordarea de vouchere de vacanţă începând cu 1 ianuarie 2016 şi o politică de personal care să asigure funcţionarea în bune condiţii a acestui domeniu. În plus, solicită promovarea şi aprobarea în regim de urgenţă a proiectului de lege privind Statutul personalului feroviar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.