Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China avertizează SUA împotriva acțiunilor provocatoare în Marea Chinei de Sud

china sua

China a cerut vineri SUA sa dea dovada de prudenta si sa evite provocarile în Marea Chinei de Sud, apel ce intervine pe fondul cresterii tensiunilor dintre cele doua tari în ultimele zile, relateaza agentia de presa EFE.

Un purtator de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Hong Lei, a îndemnat SUA 'sa manifeste prudenta în orice actiune si sa nu întreprinda niciun fel de actiuni provocatoare în arhipelagul' Spratly, într-o conferinta de presa, la Beijing.

Avertismentul Chinei survine dupa ce un purtator de cuvânt al Pentagonului a declarat joi ca SUA intentioneaza sa continue misiunile de supraveghere aeriene si navale în zonele din Marea Chinei de Est pretinse de Beijing ca fiind teritoriul sau, dar pe care Washingtonul le considera ca fiind internationale.

'Vom continua sa operam în Marea Chinei de Sud pentru a garanta libertatea navigatiei, în conformitate cu protocoalele internationale si legile si obiceiurile stabilite', a subliniat joi purtatorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Steven Warren, citat de AFP.

Marina chineza a trimis miercuri opt avertizari unui avion de supraveghere american de tipul Boeing P-8A Poseidon ca sa paraseasca spatiul aerian din jurul unor insule artificiale ridicate de Beijing într-o zona disputata în Marea Chinei de Sud, dupa cum a relatat CNN.

De la sfârsitul anului 2013, China a demarat lucrari pentru crearea de noi insule si pentru extinderea celor deja existente, care fac obiectul unui litigiu în Marea Chinei de Est, planul sau prevazând si crearea unei retele de fortificatii în arhipelagul Spratly.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.