Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine a distrus PNL în București

Au fost greșeli multiple care au vizat organizația București. Într-o retrospectivă obiectivă,  cu datele obținute din surse deschise, încercăm să aducem în atenția publică greșelile făcute și factorii responsabili care au luat decizia în interiorul partidului.

1. Sectorul 6. Începem cu unul din punctele cele mai vulnerabile. Singurul sector unde liberalii aveau fotoliul de primar. Bazin de dreapta puternic care a fost pierdut. Deseori, s-a pus problema disocierii PNL de Rareș Mănescu. S-a propus chiar înlăturarea din partid a primarului liberal pentru performanțe slabe, în încercarea de a mai salva ceva. Forul național de conducere nu a luat nicio măsură. Mai mult de atât, Rareș Mănescu a deținut și funcția de Președinte al organizației PNL 6, până înainte cu două luni de alegerile locale. A fost schimbat cu Aleodor Frâncu, însă mult prea târziu.

2. Predarea Primăriei Capitalei în primă fază către UNPR. S-a invocat atunci problema Radet, Conducerii centrale a PNL i-a fost frică de problemele care puteau să apară într-un conflict Radet-Elcen. Deși Atanasiu, președintele organizației București, a cerut preluarea postului de primar interimar, s-a impus de la centru o soluție contrară. PNL a decontat foarte mult în imaginea publică, fiind acuzat de blat cu PSD, dar și de faptul că nu își asumă responsabilitatea. 3 luni mai târziu, PNL revine și reușește în Consiliul General să își impună omul ca Primar General Interimar.

3. Intrarea în cursă internă pentru desemnarea candidaților PNL în lupta de la nivelul sectoarelor Bucureștiului. A fost o cursă internă care a dus la crearea unor fricțiuni interne. Pe fondul unei fuziuni încă nefinalizate, cursa internă a creat din nou tensiuni între foștii pd-iști și foștii pnl-iși. La prima vedere, decizia de a organiza această cursă internă părea o soluție bună, pentru a găsi candidatul cu cele mai mari șanse de a obține victoria în alegerile locale. Fals. Sondajele nu au contat. Candidații au fost fixați tot prin decizie politică de forul politic central.

În cazul sectorului 6, situația a fost și mai hilară. Mironescu a fost candidat, după care a fost înlăturat, Vasile Blaga dorind să îl aducă pe Stefan Florescu. După apariția unor dezvăluiri, s-a revenit asupra deciziei, Mironescu fiind din nou candidatul PNL.

4. Candidatul pentru Primăria Capitalei. Povestea este arhi-cunoscută. Eliminarea nestatutară a lui Cristian Bușoi din cursă, impunerea veșnicului pierzător Orban, apoi susținerea pană la nebunie de către conducerea centrală a lui Marian Munteanu au fost momentele când PNL a pierdut cel mai mult la nivel de imagine. Într-un sfîrșit s-a ajuns și la al patrulea candidat. Decizia a fost luată de către forul de conducere central. Chiar și acum, în al 12lea ceas, Cătălin Predoiu acceptă doar în baza unor surse care promiteau votul în două tururi. Campania acestuia se bayeayă pe lupta cu Nicușor Dan, demobilizând liberalii, dar motivând pe USBiști. Rezultatul se cunoaște.

Pe scurt, acestea sunt principalele elemente care au dus la un managemente defectuos atat al organizației de București, cât și a imaginii liberalilor în Capitală.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.