Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciocnire în conducerea Parlamentului: Dragnea îi pune piedică lui Tăriceanu în războiul cu Iohannis

Inquam Photos / Adriana Neagoe
dragnea tariceanu

Ședința Birourilor Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului, de luni, 13 februarie, a prilejuit și o primă ciocnire între Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Președintele Camerei Deputaților s-a opus unei inițiative a președintelui Senatului, ceea ce a stârnit iritarea celui din urmă.

Vezi și: Liviu Dragnea, înţepătură pentru Sorin Grindeanu

„Cu 1 minut inainte de sedinta Birourilor Permanente Reunite primim in fata aceasta hirtie. Dl. Tariceanu sustine ca Parlamentul sa o voteze azi. PNL cere amanare. Eu cer la fel si spun ca e hazliu ca Parlamentul se plinge ca e subminat de Presedinte si de CSM cand povestea a plecat de la OUG adoptat de guvern. Deci daca ne submineaza cineva Guvernul e acela. Tariceanu se enerveaza. Dragnea vrea aminare. Tariceanu se enerveaza iar. Probleme in casnicie sau mimare? Dragnea supune la vot ordinea de zi initiala dar ii promite lui Tariceanu ca intra data viitoare. Deci pregatiti-va!”, a declarat deputatul USR Cristian Ghinea.

Documentul pe care Tăriceanu dorea să-l introducă pe ordinea de zi era o declarație cu privire la decizia CCR de respingere a sesizărilor venite de la președintele Iohannis și de la CSM pe tema unui conflict constituțional între instituții, generat de OUG 13.

Vezi și: Iohannis îi scrie premierului Grindeanu: Vă invit la o discuție la Cotroceni! Bugetul amânat

„Parlamentul României califică drept neconstituționale și inacceptabile judecățile pe care fie Președintele României, fie Consiliul Superior al Magistraturii, fie reprezentanți ai Ministerului Public le formulează la adresa unor decizii și activități ale Guvernului. Asemenea acțiuni uzurpă ilegal și abuziv dreptul exclusiv al Parlamentului de a trage Guvernul la răspundere, în diferitele forme prevăzute de lege și de regulamentele camerelor, pentru activitatea sa”, se arată în documentul prezentat de Tăriceanu.

Documentul integral:

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.