Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș, replică ACIDĂ: Nu-l cunosc pe Soros. Ponta s-a fotografiat cu acest domn

mediafax
ciolos

Premierul Dacian Cioloş a afirmat luni că nu îl cunoaşte pe George Soros, precizând că a văzut că s-au fotografiat cu acesta fostul prim-ministru Victor Ponta şi alţi miniştri din Cabinetul Ponta, informează agerpres.ro

"Legat de dl Soros, eu nu îl cunosc pe acest domn. Sigur, am auzit în presă de dânsul şi am citit despre dânsul. N-am avut niciodată de-a face cu dânsul, în schimb am văzut că şi fostul premier Ponta şi alţi miniştri din Cabinetul Ponta s-au fotografiat cu domnul Soros, s-au întâlnit de mai multe ori. Nu ştiu ce au discutat cu dânsul atunci, dar (...) tot ei sunt cei care vin acum şi încearcă să arunce această imagine negativă asupra acestui Guvern. Faptul că sunt oameni în acest Guvern care vin din societatea civilă şi care ani de zile au demonstrat că, în multe domenii, organizaţii neguvernamentale au fost mai eficiente decât instituţii ale statului şi faptul că aceşti oameni, odată veniţi în Guvern, au lucrat ca să eficientizeze instituţiile statului, nu ştiu dacă asta înseamnă să fii vândut străinilor. (...) Dacă un Guvern care să aibă credibilitate în exterior şi să poată să negocieze pentru România eliminarea vizelor pentru Canada, (...) dacă asta înseamnă să fii vândut străinilor şi dacă a fi patriot înseamnă să ţii lumea în sărăcie ani de zile prin modul în care guvernezi, asta îi las pe români să judece", a declarat premierul Cioloş la Adevărul Live.

Mișcare fulgerătoare: Boardul CEC Bank, schimbat din temelii de Guvern


Potrivit prim-ministrului, există "o tendinţă de a atinge coarda naţionalistă" din partea celor care au fost la guvernare în anii trecuţi. 

"Această tendinţă de a atinge coarda naţionalistă din partea celor care au fost la guvernare în anii trecuţi şi care au dus multe zone din România în sărăcie şi care acum mulţi dintre ei sunt chiar cercetaţi penal pentru modul în care au gestionat banul public... Nu ştiu ce înseamnă din punctul lor de vedere a fi patriot şi a fi român, dacă ajungi la astfel de situaţii şi la astfel de rezultate. Aplici politici ca să ţii zone din România în sărăcie", a spus Cioloş. 

El a respins acuzaţiile care i se aduc privind faptul că ar fi "vândut" Bruxellesului.

Un deputat PSD, condamnat definitiv în plină campanie electorală


"Am petrecut patru ani şi jumătate la Bruxelles, în calitate de comisar european din partea României. Am făcut o reformă a Politicii Agricole Comune. (...) Ăsta e modul în care eu sunt vândut Bruxelles-ului. (...) Datorită credibilităţii pe care am avut-o am continuat să atragem investiţii, să creăm locuri de muncă în România şi, cred eu, România începe să devină credibilă şi din acest punct de vedere. (...) Nu eu sunt cel care a primit o listă cu 10 lucruri care trebuie făcute din partea preşedintelui Comisiei Europene, dar eu sunt cel care am fost foarte clar atunci când s-a discutat de politica de migraţie, când am spus (...) în ce condiţii România poate să susţină anumite abordări la nivel european", a precizat Cioloş.

Ponta, ACUZAŢII GRAVE la adresa Guvernului Cioloş: Tun de miliarde de euro


Conform premierului, România poate să devină "un actor activ la nivel european". 

"Poate să fie, pentru unii politicieni, mult mai confortabil să stai ascuns la tine în ţară, să vii cu un discurs populist şi naţionalist, să te plângi că vin străinii să îţi cumpere ţara, dar să nu faci nimic pentru a înţelege aceste mecanisme europene şi pentru a face în aşa fel încât România să fie un jucător la nivel european şi nu doar un consumator de regulamente. Şi, din păcate, asta s-a întâmplat în anii trecuţi. Veneau responsabilii români ca nişte mieluşei la Bruxelles şi când se întorceau acasă erau foc şi pară împotriva Bruxellesului", a mai afirmat Cioloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.