Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Combinații transpartinice interesante la Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale

combinatii sforarii

Unul dintre oamenii din guvernul lui Dacian Cioloş e strâns legat de Gabriel Oprea, fostul vicepremier al lui Victor Ponta. Adrian Curaj, ministrul Educației, este membru al Academiei de Științe ale Securității Naționale (ASSN), înființată în urmă cu patru ani la inițiativa fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Citeşte şi: Simona Halep, dusă de urgenţă la spital

Conform statutului organizației, calitatea de membru se păstrează pe viață. Din legea prin care s-a înființat ASSN, inițial sub numele Academia de Științe Militare, reiese că aceasta este o "instituţie publică de interes naţional în domeniul cercetării ştiinţifice din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, de consacrare academică, aflată în coordonarea Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii".

Citeşte şi: Noi detalii despre Prințul Paul: Ce au decis oamenii legii în alt dosar

De altfel, membrii titulari ai academiei au o indemnizație lunară egală cu salariul minim pe economie, iar membrii corespondenți primesc jumătate din acești bani. Banii au fost în discuție și în 2015 când președintele Comisiei pentru Controlul activității Serviciului Român de Informații a propus modificarea legii prin subordonarea economică totală a ASSN directorului SRI. Însă, inițiativa deputatului Georgian Pop a primit aviz negativ de la Consiliul Legislativ. În ceea ce privește specializărea ministrului Educației, acesta are expertiză în electronică și telecomunicații și în managementul afacerilor. Niciunul dintre aceste domenii nu are legătură cu securitatea națională, conform B1TV.

Citeşte şi: Când vor avea loc alegerile locale: Decizia Autorității Electorale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.