Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia juridică a Camerei Deputaților va fi reorganizată în trei subcomisii

nicolicea

Activitatea Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor va fi reorganizată, proiectele de lege urmând să fie discutate în trei subcomisii, a anunţat miercuri preşedintele comisiei, Eugen Nicolicea. 

El a precizat că nu vor fi acceptate proiecte pe ordinea de zi fără respectarea termenelor. 

"Vom face o reorganizare cu trei subcomisii, câte un vicepreşedinte conduce o subcomisie, câte un deputat va fi raportor la fiecare lege. Se lucrează pe subcomisii şi după aceea se dă un vot în plenul reunit al comisiei. Prin asta o să fim mai eficienţi. De asemenea, nu o să mai admitem introduceri pe ordinea de zi, decât cu mari excepţii, dacă nu respectăm termenele regulamentare. În plus de asta, evident, dacă avem raportori la o anumită lege, nimeni nu mai poate să spună că nu ştie despre ce este vorba. Deci respectăm regulamentul cu organizarea noastră în aşa fel încât toată lumea să se încadreze, să ştie despre ce este vorba şi să fim şi eficienţi în sensul de rapiditate", a precizat Nicolicea, potrivit agerpres.ro.

Nicolae Popa rupe tăcerea: Cine a plătit pentru avionul care l-a adus în țară


El a adăugat că, în cadrul subcomisiilor, şedinţele vor fi organizate de vicepreşedinţi, dar aceştia nu vor vorbi despre proiectele de lege, ci deputaţii care sunt raportori.

RĂZBOIUL Antena3 - Kovesi continuă! Jurnaliștii cer îndepărtarea judecătorilor din proces

"Vicepreşedintele conduce şedinţa şi are grijă să respecte procedurile, dar despre o anumită lege vorbeşte deputatul-raportor, nu vicepreşedintele. Deci, cam cum este judecătorul în Statele Unite: el nu dă verdicte, dă juriul, dar el se obligă să respecte regulile, cam asta face vicepreşedintele", a explicat Nicolicea. 

Potrivit acestuia, divergenţele la proiectele de lege vor fi discutate în plenul comisiei. 

Repartizarea deputaţilor pe cele trei subcomisii urmează să se facă săptămâna viitoare, a informat el. 

"Cred că este mulţumitoare această organizare. V-am spus că nu mai acceptăm încălcarea de termene, deci toţi colegii trebuie să primească materialele cu 24 de ore înainte, ce nu se încadrează în termenul ăsta, se va discuta săptămâna viitoare că nu crapă nimeni dacă respectăm termenele. Mici excepţii se pot face în situaţii extraordinare. În rest, nu e nimic urgent să nu aştepte patru zile, termenele de raport fiind mult mai largi", a afirmat Eugen Nicolicea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.