Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Consultativ al ANA, constituit pentru a întări rolul agenţiei

Agentia Nationala Antidrog

Consiliul Consultativ al Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) s-a constituit în prima sa şedinţă, joi, pentru a întări rolul agenţiei de coordonator naţional al politicilor antidrog în sistemul instituţional din România, informează un comunicat de presă al ANA. Consiliul Consultativ al Agenţiei Naţionale Antidrog va asigura un sistem de comunicare între reprezentanţii instituţiilor responsabile (instituţii publice şi organizaţii neguvernamentale), pentru desfăşurarea activităţilor din domeniul drogurilor, cuprinse în Planurile de acţiune ale Strategiei Naţionale Antidrog în perioada 2013 - 2020.

Scopul constituirii Consiliului Consultativ este de a asigura un sistem performant de comunicare între entităţile responsabile, precum şi coordonarea şi monitorizarea unitară de către ANA a activităţilor cuprinse în Planurile de acţiune ale Strategiei Naţionale Antidrog în perioada 2013-2020. Consiliul îşi desfăşoară activitatea în domeniul prevenirii şi luptei împotriva traficului şi consumului de droguri pentru reducerea cererii de droguri; reducerea ofertei de droguri; coordonare; cooperare internaţională şi cercetare, evaluare şi informare.

În cadrul primei întâlniri, au fost puse în discuţie modalitatea de colectare a datelor necesare în vederea evaluării Planului de Acţiune 2013-2016 pentru implementarea Strategiei Naţionale Antidrog 2013-2020, prevederile Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Consultativ, precum şi alte aspecte de interes din domeniul drogurilor, conform Agerpres. Strategia Naţională Antidrog pentru perioada 2013 - 2020 este documentul programatic care înglobează direcţiile generale de acţiune asumate de toate instituţiile implicate în reducerea amplorii fenomenului drogurilor la nivel naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.