Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONTROVERSATUL dosar 'șantaj la Antene' se apropie de FINAL: Când are loc ultimul termen

ebihoreanul.ro
justitie

Vineri, 17 martie, a avut loc un nou termen în procesul dintre Antene și grupul RCS-RDS la Curtea Supremă. Instanta a anunţat că în 28 aprilie va fi ultimul termen în dosarul în care Antena Group este acuzată de şantajarea operatorului de televiziune RCS&RDS cu difuzarea unei anchete compromiţătoare pentru firma de cablu, transmite Realitatea Tv.

Instanta a anunţat că în 28 aprilie va fi ultimul termen în dosar. La termenul de vineri au fost audiaţi la instanţa supremă mai mulţi martori, printre care şi Dan Constantin, redactorul şef al publicaţiei Jurnalul Naţional, care a arătat că în ziar au apărut mai multe articole critice despre compania RCS&RDS, dar că nu au fost comandate de cineva anume, iar redactorii au scris materialele din surse publice.

De față cu Angela Merkel, Donald Trump a criticat România și alți aliați din NATO / VIDEO

La următorul termen, din 31 martie, va mai fi audiat un martor şi vor fi audiate o serie de înregistrări, iar în 28 aprilie ar urma să fie pronunţată decizia, care va fi definitivă.

Judecătorii de la Curtea de Apel București i-au condamnat, în mai 2016, pe Sorin Alexandrescu la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare şi pe Camelia Voiculescu la doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Antena 3 şi Intact Publishing au fost achitate. Decizia a fost contestată la instanţa supremă.

SONDAJ - Surpriză în topul încrederii: scor neașteptat pentru Klaus Iohannis

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat.

Constângerea s-a fi exercitat verbal, prin afirmaţii legate de perspectiva declanşării unui scandal mediatic, precum şi prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la presupuse fapte de corupţie în care ar putea fi implicat Ioan Bendei.

La termenul anterior, din urmă cu o lună, directorul Antena 3 Mihai Gâdea şi președintele Grupului de Investigații Politice, Mugur Ciuvică, au fost audiați în calitate de martori.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.