Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud și Japonia salută decizia lui Donald Trump. Lovitură serioasă pentru regimul de la Phenian

sua coreea de nord

Coreea de Sud şi Japonia au salutat decizia preşedintelui american Donald Trump de a include din nou Coreea de Nord pe lista statelor care susţin terorismul, afirmând că această măsură va contribui la procesul de denuclearizare prin amplificarea presiunii asupra regimului de la Phenian, informează Mediafax.

"Salut şi susţin (decizia SUA) întrucât creşte presiunea asupra Coreei de Nord", a declarat premierul nipon Shinzo Abe, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Ministerului de Externe de la Seul a transmis că se aşteaptă ca măsura să contribuie la denuclearizarea pe cale paşnică a regimului de la Phenian, şi adăugând că în continuare încearcă să aducă Coreea de Nord la masa negocierilor.

Şi premierul australian Malcom Turnbull şi-a exprimat susţinerea pentru măsura adoptată de Administraţia SUA.

Azi e sărbătoare mare pentru ortodocşii români: Ce e INTERZIS să faci de Intrarea Maicii Domnului în Biserică

Pe de altă parte, experţii sunt de părere că măsura luată de Trump este mai mult simbolică deoarece Coreea de Nord este deja vizată o serie de sancţiuni dure impuse de SUA.

"Astăzi, Statele Unite desemnează Coreea de Nord ca fiind un stat ce sponsorizează terorismul. Asta ar fi trebuit să se întâmple acum mulţi ani", a declarat preşedintele Donald Trump.

În plin context internațional EXPLOZIV, Vladimir Putin a ORDONAT: Vrea cele mai moderne arme

Liderul de la Casa Albă a adăugat că Departamentul american al Trezoreriei va anunţa, marţi, viitoarele sancţiuni ce vor fi impuse Coreei de Nord.

Decizia a fost luată la o săptămână de la întoarcerea preşedintelui american din Asia, unde s-a întâlnit cu liderii a cinci naţiuni asiatice, cu care a discutat şi despre chestiunea nord-coreeană.

Coreea de Nord va reveni pe lista ţărilor care susţin terorismul la nouă ani de la eliminarea acesteia de către fostul preşedinte american George W. Bush.

Cu toate acestea, oficialii SUA văd desemnarea ca pe o metodă de a pune mai multă presiune pe regimul de la Phenian şi pe statele care nu aplică în totalitate sancţiunile adoptate în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.