Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud intervine în scandalul momentului dintre America și Coreea de Nord: Solicitare fermă către Washington

sua coreea de nord

Şefa diplomaţiei sud-coreene, Kang Kyung-Wha, a apreciat luni, la Washington, că Statele Unite trebuie să evite escaladarea conflictului cu Coreea de Nord, informează AFP. Ea a avertizat că este foarte probabil ca Phenianul să recurgă la noi provocări.

Omologul ei nord-coreean, Ri Yong-Ho, a acuzat luni Statele Unite că au declarat război ţării sale, afirmaţie contrazisă de purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Citește și: Coreea de Nord spune că SUA i-au 'declarat RĂZBOI': Asiaticii anunță că vor DOBORÎ AVIOANELE americane

Kang a insistat, într-un discurs la Centrul de Studii Strategice şi Internaţionale, că "nu se poate să fie din nou război", iar SUA şi Coreea de Sud trebuie să poată gestiona situaţia.

Ministrul de externe sud-coreean a recunoscut că Phenianul a făcut progrese mai rapide decât se aştepta în dezvoltarea unei arme nucleare. Regimul condus de Kim Jong Un trebuie să îşi schimbe atitudinea, iar primul pas ar fi să pună capăt provocărilor, a adăugat Kang, conform Agerpres.

Citește și: Și în Spania e ca la noi: Procurorul General îl amenință cu ÎNCHISOAREA pe premierul Cataloniei

Coreea de Nord a lansat anul acesta mai multe rachete, inclusiv pe deasupra Japoniei, iar pe 3 septembrie a efectuat cel de-al şaselea test nuclear. Vinerea trecută, preşedintele Kim a anunţat că următorul pas în programul său de înarmare va fi detonarea unei bombe cu hidrogen în Pacific.

Schimbul de insulte şi ameninţări între Washington şi Phenian s-a intensificat după ce preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat în Adunarea Generală a ONU că va distruge total Coreea de Nord dacă va fi pus în situaţia de a-şi apăra ţara sau aliaţii - Coreea de Sud şi Japonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.