Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă îi face strategia lui Klaus Iohannis: 'Dacă aș fi în locul lui, nu mi-ar displăcea'

cozmin gusa

Cozmin Guşă a comentat, la Realitatea TV, pe marginea textului scris de Andrei Pleşu, în care îl critică dur pe preşedintele României. Filosoful l-a acuzat pe Klaus Iohannis de amatorism în ceea ce privește gestionarea funcției prezidențiale.

"Andrei Pleşu rezolvă printr-un articol contondent într-un fel, în sensul bun al cuvântului contondent, această problemă pe care preşedintele Iohannis o are, respectiv aceea a consilierilor şi a faptului că e neasistat sau asistat insuficient sau, şi mai grav, asistat prost. Dacă aş fi în locului lui Klaus Iohannis, nu mi-ar displăcea articolul lui Andrei Pleşu, pentru că se vede că este scris dintr-o pasiune constructivă apropo de ceea ce se întâmplă la nivel prezidenţial şi de ceea ce ar trebui să se întâmple", a explicat Cozmin Guşă la Realitatea TV.

Citește și: Acesta e cel mai ciudat Lamborghini / VIDEO

"A devenit, totuşi, un lucru comun faptul că preşedintele Iohannis nu are purtător de cuvânt, nu are şef de administraţie, nici nu prea a avut, dar acum nu mai are deloc, - iar aici mă refer la cineva cu statură şi forţă - şi cu provocările de politică externă care sunt în faţa României, de asemenea, nu stăm bine atunci când vorbim despre cei care l-ar putea ajuta pe Iohannis, iar asta este o problemă mare. Dacă stăm să o neglijăm, înseamnă că nu suntem conştienţi de rolul unui preşedinte într-o Românie şi într-o regiune cum este cea de azi", a adăugat consultantul politic.

România de astăzi este o Românie care a devenit clar calamitată din punct de vedere politic - uitaţi-vă la starea partidelor, la conducerile partidelor, la candidaţii partidelor -, o Românie în care cvasioficial sau chiar oficial anumite instituţii ale statului se războiesc între ele sau alte instituţii ale statului la vârf - să luăm cazul Kovesi - sunt atacate din exterior şi se mai şi sugerează că asta se face cu ştiinţa sau chiar cu acordul unor personaje influenţe din România, noi neştiind acele personaje, şi o Românie unde un preşedinte de cameră parlamentară, chiar dacă fără putere executivă, dar cu putere instituţională simbolică, este cvasidecapitat politic pentru un anumit delict de opinie", a completat consultantul politic.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.