Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu face praf miniștrii din Guvernul Cioloş: 'E alcătuit din stewardese de pe curse low cost'

poza guvern

Jurnalistul Ion Cristoiu scrie un text extrem de dur în care ia la ţintă atât guvernul lui Dacian Cioloş, cât şi PSD-ul lui Liviu Dragnea. Textul scris pe propriul blog de către jurnalist începe abrupt.

"Un Guvern alcătuit – zic eu, din stewardese pe curse low cost între Bruxelles și București, în marea tulburarea de babuini – tot eu zic, iscată de Raportul MCV și în politica asumată de Monica Macovei de a pîrî România pe la diferite ghișee occidentale pe motiv că refuză să fie o colonie penitenciară.

Citeşte şi: Noi dezvăluiri dureroase din clubul Colectiv: Ce a vrut să facă unul dintre patroni

Importanța copleșitoare dată de presă atît momentului cafelei de la sediu PSD, cît și activității depuse de Victor Ponta își are temeiul în credința că în PSD se duce o bătălia pe viață și pe moarte între Victor Ponta și Liviu Dragnea. Primul vrea să-l dea jos pe Liviu Dragnea de la Putere. Al doilea, care l-a debarcat de Victor Ponta din toate funcțiile posibile, făcîndu-l un simplu cetățean, s-ar apăra din răsputeri în fața acestei tentative.

Vrea Victor Ponta să-și ia revanșa? Habar n-am. Nu-i exclus, chiar dacă Înfrîntul joacă acum teatrul omului fericit că are timp de viața normală a unui cetățean normal. Va reuși să revină în fruntea PSD? Sau cel puțin să-și croiască un destin politic în afara PSD? Deși îl consider pe Victor Ponta, un om politic talentat și chiar un lider de care partidele noastre, conduse de bile de popice, rotunde, pentru a putea fi date de a dura de cine trebuie, am îndoieli serioase că ar mai putea reveni în fruntea PSD", spune jurnalistul.

Vezi şi: S-a împărţit averea lui Adrian Păunescu: Cine a luat cea mai mare parte

Cristoiu vorbeşte şi despre ipoteticul scandal dintre Victor Ponta şi Liviu Dragnea. "De mai multă vreme umblă prin tîrg fluierînd în voie vorbe despre conflictul dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea. Temeiul acestor vorbe a fost dat de planurile anunțate de Victor Ponta după debarcarea din toate funcțiile. Istoria postdecembristă ne dovedește că la PSD, șefii căzuți urmează cam același parcurs: Lansarea de vorbe privind lupta angajată cu cei care i-au dat de a berbeleacul, polemica cu noua conducere, anunțul privind înființarea unei fundații, ba chiar și a unui alt partid, urmat de strădania de a face ceva și încheiat cu un eșec deplin.

Citeşte şi: SCANDAL Mircea Băsescu a făcut un nou denunț la DNA: Ameninţări cu sinuciderea / VIDEO

PSD a moștenit genetic de la Partidul Comunist năravul ascultării depline de noul Ștab. La Partidul Comunist, dacă picai, toți cei care te slujiseră pînă atunci se grăbeau să-ți ardă un picior în fund cît mai vizibil, cît mai spectaculos, trecînd rapid de partea învingătorului. PSD, asemenea moșilor și strămoșilor săi, FSN, PDSR, transformă în epavă pe cel picat și în Idol pe cel care a învins. O privire aruncată asupra situației lui Victor Ponta spune totul despre această uimitoare capacitate a PSD de a-și devora învinșii. Potrivit Eseului Dire e non dire. I dieci comandamenti della ‘ndrangheta nelle parole degli affiliati, apărut la Mondadori în 2013, și în franceză, în 2013, la Editions L’Express, sub titlul Mafia calabraise : Les dix commandements, dedicat Mafiei calabreze de doi specialiști Nicola Gratteri și Antonio Nicaso, pentru ‘Ndrangheta, sîngeroasa Mafie calabreză, animalul cel mai de preț de porcul.

Vezi şi: RAPORT care desființează FISCUL: ANAF n-are grija de banii statului

Asemenea porcului din viziunea ‘Ndrangheta, PSD nu mai lasă nimic din cadavrul politic al unui fost șef de partid. Sub acest semn, e greu de crezut că Victor Ponta va fi urmat, în încercarea de a încropi ceva, de vreun lider PSD. E suficient să arunci o privire pentru a-ți da seama că fostul premier și fostul președinte de partid nu mai e susținut de nimeni în partid. Ca să faci un alt partid sau chiar o Fundație trebuie să te însoțească cineva din partid în aventura asta. Nu prea văd cine l-ar urma pe Victor Ponta. Din acest punct de vedere, Liviu Dragnea n-are în Victor Ponta un pericol real. Singurul pericol pentru Liviu Dragnea e Procesul de la Înalta Curte sau mai precis Binomul SRI-DNA, de care depinde sentința în acest proces", a încheiat Cristoiu.

Vezi și: Lista care ȘOCHEAZĂ România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.