Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alți 11 copii spitalizați din cauza scaunelor diareice. Verificări la ferme

citynews.ro
bebelus

Alți 11 copii care prezentau scaune diareice au fost internați în ultimele 24 de ore în spitale din județul Argeș, numărul total al pacienților minori cu această simptomatologie ajungând marți la 62, au anunțat reprezentanții Instituției Prefectului, potrivit Agerpres.

La Spitalul de Pediatrie Pitești sunt internați 48 de copii, dintre care 39 mai mici de doi ani, iar la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență sunt opt copii, jumătate dintre ei cu vârsta de sub doi ani. Câte trei copii mai mici de doi ani se află în secțiile de pediatrie ale Spitalului Municipal Câmpulung Muscel și Spitalului Municipal Curtea de Argeș.

În ultimele 24 de ore, niciun copil cu această simptomatologie nu a fost transferat la unități medicale din București, potrivit datelor centralizate de Instituția Prefectului Argeș.

În urmă cu o zi, în spitalele din Argeș erau internați 51 de copii cu scaune diareice.

Vezi şi: Bacteria E. coli a fost depistată în două județe

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat marți că se fac în continuare verificări după ce s-a descoperit bacteria E-coli în brânza de vaci de la Lactate Brădet, din Curtea de Argeș. "A fost vorba de 25 de kg de brânză proaspătă de vaci de la firma respectivă. Nu pot afirma că sunt toate produsele", a declarat Irimescu, precizând că în acest moment se fac verificări la cele două ferme care livrează laptelei firmei Lactate Brădet. 

"Se verifică, există un sistem de alertă rapidă. S-a verificat sursa de apă, nu sunt probleme. S-a verificat sănătatea muncitorilor, nu sunt probleme. Se verifică și alte produse. În principiu, acolo unde a fost maturare, nu e problemă, deci doar unde se folosește lapte nepasteurizat", a spus ministrul, potrivit B1 TV. 

"Carnea de pui a fost la Bacău, de la un pui crescut în curte, găsit în frigiderul unei familii. Doar ministersul Sănătății poate să spună dacă aceasta bacterie are legătură cu moartea bebelușilor. Produsele care sunt de genul brânzei proaspete de vaci trebuie oprite. În Argeș s-au făcut prelevrări de probe de la producători, la produse lactate. Nu are capacitate ANSVSA să testeze toată țara", a mai spus Achim Irimescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.