Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CULISE Cum s-au făcut jocurile pentru Laura Codruța Kovesi la vot: STRATEGIA la care au recurs românii pentru a-i da mai multe voturi

Inquam Photos - George Călin
Inquam Laura Codruța Kovesi aeroport valiza

Singurul liberal care este membru în Comisia LIBE este Traian Ungureanu, însă din cauza faptului că mai mulți eurodeputați au lipsit, au participat, în calitate de supleanți, europarlamentarii PNL Cristian Bușoi, Siegfried Mureșan, Marian-Jean Marinescu și Adina Vălean, potrivit unor surse politice.

Conform surselor citate, unul dintre europarlamentarii FIDESZ, membru în Comisia LIBE nu a participat la ședința forului legislativ, fiind înlocuit de unul dintre eurodeputații PNL. În schimb, cinci eurodeputați socialiști Emilian Pavel, Gabriela Zoană, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Răzvan Popa și Maria Grapini au votat împotriva Laurei Codruța Kovesi.

Citește și: Reacția PSD cu privire la victoria lui Kovesi. Ce s-a spus

„I-am învins! Rezultatul votului de acum din LIBE: Laura Codruța Kovesi (România): 26 voturi, Jean-Francois Bohnert (Franța): 22 voturi, Andres Ritter (Germania): 1 voturi. Este o mare victorie a României, la care și noi, europarlamentarii din Partidul Național Liberal am contribuit decisiv cu voturile noastre în Parlamentul European. Somăm Guvernul României să înceteze orice sabotare a candidatului român pentru poziția de Procuror Șef European”, a fost postarea pe Facebook a europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan, ulterior votului în Comisia LIBE.

De asemenea, președintele PNL Ludovic Orban i-a felicitat pe eurodeputații care au contribuit la alegerea lui Kovesi în Comisia LIBE a PE.

Citește și: Gigi Becali reacționează! Ce are de spus după acuzațiile de ultraj

„Felicit parlamentarii PNL și partenerii noștri din PPE pentru efortul remarcabil pe care l-au depus pentru a contribui la această reușită. Fac precizarea că astăzi (miercuri n.r.) în Comisia LIBE, cinci europarlamentari ai PNL care au reprezentat PPE, chiar dacă nu sunt membrii ai Comisiei LIBE și-au exercitat votul în favoarea candidatului român”, a declarat Ludovic Orban, miercuri la Parlament.

Numărarea voturilor a provocat discuții între eurodeputați. Potrivit unor înregistrări video, europarlamentarul Judith Sargentini (Grupul Verzilor) i-a reproșat eurodeputatului Maria Grapini că a omis numărarea unui vot dat în favoarea Laurei Codruța Kovesi.

Citește și: Reacția lui Ilie Năstase la aflarea deciziei Judecătoriei Sectorului 1. Ce a avut de spus fostul tenismen

„Nu e vorba de niciun incident. Această doamnă este o excentrică. Am numărat primul teanc de voturi, pe ntru că ea mi le-a dat să le număr. Noi eram patru în comisie și prima care ar fi sărit dacă e așa cum spun anumiți domni aberanți, că s-a vrut să se fure, prima ar fi reacționat Monica Macovei, cu care stăteam față în față și nu a schițat niciun gest. Doamna, când am ajuns la teancul dnei Kovesi, a spus: astea le număr eu. Foarte bine”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Maria Grapini.

În urma unui vot secret, miercuri, Comisia LIBE a selectat-o pe Laura Codruţa Kövesi pe primul loc în lista de candidați pentru postul de procuror-șef european. Voyul a fost: Laura Codruţa Kövesi -26 de voturi, Jean-François Bohnert (Franța) -22 voturi, iar Andrés Ritter (Germania)- 1 vot.

Citește și: Dezvăluiri șocante! Cine i-a oferit votul de aur Laurei Codruța Kovesi

Kovesi a fost preferată și în Comisia CONT cu o zi înainte. Laura Codruța Kovesi a obținut 12 voturi în Comisia CONT din Parlamentul European. Pe locul doi a fost Francois Bohnert- 11 voturi, iar Andres Ritter a primit un vot.

Următoarele etape vor fi decise în Conferința Președinților din 7 martie.

Citește și: Reacția PSD cu privire la victoria lui Kovesi. Ce s-a spus

Președintele Comisiei LIBE din PE, Claude Moraes, a anunțat că va transmite o scrisoare către șeful Conferinței președinteților pentru a îi anunța rezultatul, iar pe baza mandatului Conferinței președinților va începe negocierile cu Consiliul UE pentru un acord cu privire la candidatul pentru șefia Parchetului European.

Procurorul Jean-François Bohnert, din Franţa, s-a clasat pe primul loc în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-şef european, au afirmat surse citate de site-ul de ştiri New Europe, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter.

Citește și: Gigi Becali reacționează! Ce are de spus după acuzațiile de ultraj .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.